Acasă Economic Concurs interşcolar ”Siguranţa în trafic a tinerilor biciclişti”

Concurs interşcolar ”Siguranţa în trafic a tinerilor biciclişti”

DISTRIBUIȚI

„Verde pentru Biciclete”
Echipa „Verde pentru Biciclete” va organiza sâmbătă, 28 martie, concursul interşcolar „Siguranţa în trafic a tinerilor biciclişti”.

În perioada 17 februarie – 6 martie, echipa „Verde pentru Biciclete” a desfăşurat acţiuni menite să încurajeze mersul pe bicicletă şi a susţinut prezentări în şase licee din Timişoara. Tema discuţiilor s-a axat în jurul principalelor măsuri de siguranţă de care trebuie să ţină cont participanţii la trafic.

Aceste întâlniri au fost realizate cu sprijinul Serviciului Poliţiei Rutiere şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Beneficiarii acestor cursuri de educaţie rutieră au fost elevii şcolilor: Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” şi Liceul Teoretic Socrates, care a participat în colaborare cu Liceul Alimentar.

Fiecare dintre aceste şcoli va fi reprezentată sâmbătă de către o echipă mixtă, compusă din şase elevi, care vor susţine câte două probe: proba teoretică, ce presupune testarea asimilării regulilor de circulaţie rutieră, reguli prezentate la întâlnirea „Verde pentru Biciclete” din fiecare şcoală, respectiv proba practică, ce presupune testarea dibăciei concurenţilor pe două roţi la parcurgerea unui traseu cu obstacole. Concursul se va desfăşura începând cu ora 11, în parcarea Timco (str. Gh. Lazăr).

Verde pentru Biciclete” este o mişcare pentru pedalare susţinută de Fundaţia Bega Timişoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu şi ECO CLUB Timişoara.
L.P.

Comentarii

comentarii