Acasă Actualitate Concursul online ”Din casa bănățeanului” a ajuns la final. Iată câștigătorii

Concursul online ”Din casa bănățeanului” a ajuns la final. Iată câștigătorii

626
DISTRIBUIȚI

În plină pandemie de coronavirus, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș a organizat, în perioada 27 martie – 5 mai 2020, concursul online de artă și cultură tradițională ”Din casa bănățeanului”.

Din cauza pandemiei Covid 19 și a condițiilor impuse de autorități privind distanțarea fizică, concursul online ”Din casa bănățeanului” a avut ca și scop păstrarea și valorificarea culturii tradiționale, creând un model de implicare socială prin scoaterea la iveală, chiar și de la distanță, a ceea ce gospodarul are în casa sa tradițională.

“Numai prin noi înşine, oricât de puternică ne-ar fi individualitatea, n-am putea ajunge la o formulă sufletească întreagă. În fiecare din noi sunt reprezentaţi nu numai factorii actualităţii, ci toţi aceia care în decursul timpurilor au încrucişat destinul omenesc.

Întreaga noastră alcătuire sufletească poartă pecetea societăţii şi culturii în cadrul cărora ne-am format. Acumulările trecutului, febrilitatea clipei de faţă şi aşteptările viitorului, toate acestea alcătuiesc în sufletul nostru o mare solidaritate de valori”, scria cărturarul Dimitrie Gusti.

Astfel, în cadrul concursului s-au abordat următoarele subiecte: ”ladă de zestre”, ”bufle pe varză”, ”trăgulă”, ”ceapsă”, recitări în grai bănățean și secțiunea ”diverse” din colecțiile private ale participanților, timp de cinci săptămâni.

Juriul concursului a fost alcătuit din: Simona Donici, Alina Mafa și Remus Vălungan iar câștigătorii sunt:

Premiul I
Molnar Geza, Otelec, jud. Timiș
Virgil Popa, Timișoara, jud. Timiș
Szigeti Ioana, Alioș, jud. Timiș

Premiul II
Ursulescu Alexandru, Margina, jud. Timiș
Rădmăneștean Delia, Seceani, jud. Timiș
Aurica Rusu, jud. Timiș
Biliuz Andrei Gabriel, Liebling, jud. Timiș

Premiul III
Denis Chira, Timișoara, Jud. Timiș
Oneț Iasmina Alisia, Margina, jud. Timiș
Stănilă Alesia Elena, Margina, jud. Timiș
Anorica Nora, jud. Timiș

Premiul Special al Juriului pentru promovarea dialectului bănățean, a fost adjudecat de Doru David, din Jamu Mare, județul Timiș, precum și invitația de a participa într-un spectacol când situația actuală o va permite.

Premiul I constă în Acces VIP la unul dintre spectacolele organizate de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, precum și un reportaj pe pagina Facebook Cultură Tradițională a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Premiul II constă în Acces VIP la unul dintre spectacolele Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, atunci când situația actuală o va permite, precum și acces în culisele spectacolului.

Premiul III constă în Acces VIP la unul dintre spectacolele Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, atunci când situația actuală o va permite.

Toți participanții vor primi o diplomă de participare. Le oferim felicitările noastre tuturor participanților și îi invităm să fie alături de cultura tradițională în continuare. Stăm în continuare acasă și venim noi cu tradițiile – este mesajul CCAJ Timiș.

Comentarii

comentarii