Acasă Actualitate Concursul pentru şefia RATT se desfăşoară în 29 decembrie

Concursul pentru şefia RATT se desfăşoară în 29 decembrie

366
DISTRIBUIȚI

altRegia Autonomă de Transport Timişoara pare să nu-şi mai găsească liniştea. Dacă partea financiară nu este deloc fericită, nici despre omul care ar trebui să pună ordine în mersul treburilor şi tramvaielor, directorul general, nu se poate spune că se descurcă exemplar. Asta pentru că director general al regiei nu există, postul fiind ocupat de un interimar care preferă să stea ascuns într-un con de umbră. 


Probleme la ultimul concurs
La începutul lunii septembrie, Primăria Timişoara a organizat un concurs pentru postul de director general, câştig de cauză având Ioan Goia, fost director al regiei. Contestaţiile au început însă să curgă, atât din partea contracandidatului lui Goia, cât şi din partea prefectului, fiind invocat faptul că nu a existat metodologia clară, votată de Consiliul Local Timişoara, pentru numirea în funcţie a managerului. Prefectului i se spusese la primărie că există o hotărâre de consiliu în acest sens. Aceasta însă nu exista. Astfel, în 15 septembrie, înainte ca apele să se liniştească în privinţa contestaţiilor şi atacurilor, comisia de concurs s-a întâlnit cu Goia şi, surpriză, nu a fost semnat contractul de management cu câştigătorulalt concursului. „(…) în urma negocierilor purtate, nu s-a putut ajunge la un punct comun, discuţiile blocându-se la subiectul subvenţii. Acordarea subvenţiilor, precum şi cuantumul acestora fiind apanajul consiliului local, comisia de concurs nu a avut cum să le ia în calcul ca şi temă de negociere în vederea semnării contractului de management. Astfel, neajungându-se la un consens între Comisia de organizare a concursului pentru funcţia de director general al RATT şi candidatul câştigător, contractul de management nu a fost semnat”, explicau, la acea dată, reprezentanţii Primăriei Timişoara. De atunci, frâiele regiei sunt în mâinile interimarului Marcel Nicola, considerat de mulţi tot omul lui Goia.

Se doreşte eficienţă şi performanţă

Una peste alta, în luna noiembrie, consilierii locali ai Timişoarei au aprobat prin vot un proiect de hotărâre privind obiectivele şi criteriile de performanţă, precum şi criteriile şi procedura de selecţie a directorului general la Regia Autonomă de Transport Timişoara. Asta după ce în lunile precedente au existat discuţii în plen şi s-a cerut în repetate rânduri refacerea documentaţiei. La sfârşitul lunii noiembrie, Primăria Timişoara anunţa organizarea concursului pentru funcţia de director general al regiei. Concursul va avea loc în 29 decembrie, candidaţii urmând să parcurgă trei probe: verificarea îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate a candidaţilor; evaluarea lucrării cu tema : “Eficientizarea activităţii Regiei Autonome de Transport Timişoara, având la bază criteriile şi obiectivele de performanţă stabilite de Consiliul Local Timişoara, precum şi reorganizarea şi restructurarea regiei”; prezentarea/susţinerea lucrării proprii, interviu (examinarea cunoştinţelor teoretice doar pentru candidaţii declaraţi admişi la proba I) şi test privind aptitudinile legate de procesul decizional. Candidaţii pot depune ofertele (actele privind înscrierea şi proiectul de management), cu îndeplinirea condiţiilor prevăzute, pe suport de hârtie, până la data de 17 decembrie 2009, la sediul Primăriei Timişoara, B-dul. C.D. Loga nr. 1, camera 12. 
 

Comentarii

comentarii