Acasă Administraţie Concursul pentru un nou manager la Filarmonica Banatul, suspendat, după ce fostul...

Concursul pentru un nou manager la Filarmonica Banatul, suspendat, după ce fostul director Gârboni a mai înregistrat o victorie în instanță

DISTRIBUIȚI

Luni, 12 iulie, Ioan Gârboni a înregistrat o nouă victorie în instanță împotriva Primăriei Timișoara. Încă director al Filarmonicii, acesta a reușit, prin intermediul instanțelor de judecată, să suspende concursul prin care i se caută înlocuitor. Înscrierile s-au finalizat pe 6 iulie, iar spre finalul lunii urma să fie anunțat câștigătorul. Decizia Tribunalului Timiș de luni nu este încă definitivă, primăria având termen de cinci zile să o atace.

Vă reamintim că, pe 10 mai, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că Ioan Gârboni va pleca de la conducerea Filarmonicii Banatul, după ce evaluarea sa pe anii 2017-2021 a primit o notă prea mică – 8,70 – pentru a putea prezenta un nou proiect de management. Pe 14 iunie, se lansa și concursul de proiecte de management. De atunci, însă, lucrurile s-au întors în favoarea directorului.

Pe 30 iunie, Gârboni a obținut prima victorie: judecătorii de la Tribunalul Timiș au decis ca dispoziția primarului de a i se termina contractul de management să fie suspendată până se va judeca dosarul în care directorul contestă nota primită la evaluare. Pe 9 iulie, însă, primăria a cerut recurs, încă nefiind stabilit un termen pentru judecarea acestuia. Tot pe 9 iulie, în alt dosar, reprezentanții municipalității cereau ca dosarul privind suspendarea concursului să fie amânat, tot până va fi judecat cel „de fond”. Ușor de anticipat, tot Gârboni a avut câștig de cauză, iar trei zile mai târziu s-a decis și suspendarea procedurii.

Iată decizia de luni, 12 iulie, a Tribunalului Timiș în dosarul care privește concursul:

„ (…) Admite cererea formulată de reclamantul GÂRBONI IOAN CORIOLAN în contradictoriu cu pârâţii PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi MUNICIPIUL TIMIŞOARA, având ca obiect suspendare executare act administrativ. Dispune suspendarea executării Dispoziţiei nr. 721/09.06.2021 a Primarului Municipiului Timişoara privind aprobarea măsurilor de organizare a concursului de proiecte de management pentru Filarmonica Banatul Timişoara, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 1240 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare (…)”.

Comentarii

comentarii