Acasă Actualitate Concursul prin care Rebecca Bedelean a ajuns „grădinar-șef” al Timișoarei, anulat

Concursul prin care Rebecca Bedelean a ajuns „grădinar-șef” al Timișoarei, anulat

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 3 august, după mai multe amânări, Tribunalul Timiș s-a pronunțat în dosarul în care Agenția Națională a Funcționarilor Publici a cerut anularea concursului prin care Rebecca Bedealean a devenit grădinar-șef al Timișoarei. Câștig de cauză a avut ANFP-ul, tribunalul constatând că, într-adevăr, câștigătoarea concursului nu îndeplinise cerințele legate de vechimea în muncă. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 15 zile de la comunicare.

Vă amintim că ANFP o acuza pe Rebecca Bedelean că are numai trei ani de vechime, în timp ce pentru înscrierea la concursul din august 2021 erau necesari minimum șapte. Interesant este că oamenii din comisia de concurs inițial au respins-o pe Bedelean, însă la contestație aceasta a fost acceptată. De altfel, ANFP refuzase încă de la început să publice anunțul privind concursul. Ce-i drept, din cauza încurcătorilor privind organigramele.

Un atac dur a avut, la acea vreme, consilierul local PSD Radu Țoancă: „Nederanjați de nimeni până în prezent, useriștii au tăiat și au spânzurat după capul lor și au transformat orașul într-un câmp de experimente toxice, în numele ideologiei Revoluției Administrative și a «Omului Nou». Era clar pentru toată lumea, mai puțin pentru cei captivi în bula useristă, că aceste abuzuri și ilegalități administrative vor avea un final trist, dar previzibil, penal și patrimonial, pentru cei care se cred mai presus de lege și care au impresia că sancțiunile încălcării acesteia nu-i pot atinge”.

În replică, reprezentanții primăriei transmiteau: „Există o diferență în interpretarea calculului vechimii de către Agenție. ANFP susține că anii de muncă în activitatea de specialist într-o profesie liberală/în calitate de persoană fizică autorizată (PFA) nu intră în calculul vechimii de muncă. (…) Așteptăm decizia instanței pe această speță. Dorim să răspundem acuzațiilor care nu reflectă speța în fapt. În primul rând, poziția ocupată de funcționarul public nu este cea de Grădinar Șef, această poziție nefiind ocupată în acest moment, ci este cea de Șef Birou. În al doilea rând, nu se poate discuta de falsificarea vechimii în această speță, fiind o discuție legată strict de interpretarea calculului vechimii pentru profesiile liberale/PFA”.

Dreptate se pare că a avut – cel puțin în primă instanță – ANFP-ul. Iată sentința Tribunalului Timiș:

„Admite acţiunea formulată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în contradictoriu cu pârâţii UAT Municipiul Timişoara, Primarul Municipiului Timișoara şi Bedelean Rebecca-Ioana. Constată nulitatea de drept a concursului de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante de consilier, clasa I, grad profesional principal, la Serviciul spaţii verzi şi locuri de joacă – Direcţia de mediu din cadrul Primăriei municipiului Timişoara, judeţul Timiş, din data de 20.05.2021 – proba scrisă. Dispune anularea Dispoziţiei Primarului Municipiului Timişoara, judeţul Timiş, nr.727/10.06.2021, a Dispoziţiei Primarului Municipiului Timişoara, judeţul Timiş, nr. 1198/23.07.2021 şi a Dispoziţiei Primarului municipiului Timişoara, judeţul Timiş, nr. 1409/13.08.2021. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Pronunţată, azi, 03 August 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia păr?ilor, prin mijlocirea grefei instanţei”.

Comentarii

comentarii