Acasă Actualitate Conducerea Filarmonicii Banatul, obligată în instanță să plătească unui instrumentist 7.000 de...

Conducerea Filarmonicii Banatul, obligată în instanță să plătească unui instrumentist 7.000 de euro, după ce a căzut de pe scenă

400
DISTRIBUIȚI

Filarmonica Banatul din Timișoara a fost obligată de judecători, printr-o sentință definitivă, să îi achite 7.000 de euro unui instrumentist care a căzut de pe scenă când se pregătea de un concert, distrugându-și viola cu care a venit de acasă.

Incidentul a avut loc în februarie 2019. Filarmonica „Banatul” se pregătea de un concert când unul dintre instrumentiști și-a mutat scaunul. Podiumul a cetat, iar artistul a căzut de pe scenă, cu tot cu scaun și violă. Cazul a fost considerat de cei de la ITM drept accident de muncă. Violonistul a stat câteva ore la urgențe, iar apoi acasă, în concediu medical. Căzătura a fost cauzată de mai mulți factori, cel principal fiind starea precară a scaunelor, care pur și simplu se rup sub muzicieni. O altă cauză este starea scenei, care, acum câțiva ani a fost prost renovată, iar la unele concerte nu au loc pe scenă toți cei care ar trebui să cânte. La fel a fost și în seara incidentului, când, din cauză că pe scenă au fost două piane muzicienii au stat înghesuiți, unii dintre eu foarte aproape de margine scenei. Violonistul, încercând să se poziționeze în așa fel încât să poată cânta fără să încurce sau să fie încurcat de cei din jur, a căzut. De la 1,5 metri, direct pe beton. S-a ales cu numeroase echimoze, dar, cel mai grav pentru el, și-a distrus viola și arcușul. Reparația a costat în jur de 1,000 de euro și a durat 6 luni.

Pentru că instrumentul în valoare de 7.000 de euro a fost distrus, artistul a dat în judecată Filarmonica Banatul pentru a-i achita viola.

Directorul Filarmonicii Banatul a declarat, pentru Radio Timișoara, că instituția pe care o conduce nu a primit încă sentința, dar îi va achita artistului banii.

Filarmonica Banatul a fost în ultimii ani implicată în mai multe procese cu angajații nemulțumiți de conducere sau de condițiile de muncă.

Comentarii

comentarii