Acasă Eveniment Conducerea Primăriei Timişoara i-a dezbinat pe dascăli

Conducerea Primăriei Timişoara i-a dezbinat pe dascăli

708
DISTRIBUIȚI

În timp ce ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, îşi promova proiectul legii educaţiei la Universitatea de Vest, în centrul Timişoarei, 50 de dascăli organizau un miting anemic de protest, în faţa Primăriei Timişoara. La pichetarea organizată marţi de Sindiatul „PP Neveanu” s-au alăturat şi colegii de la „Spiru Haret”. De două ori mai numeroşi şi mult mai incisivi, oamenii lui Virgil Popescu şi-au strâns fluierele şi vestele sindicale şi au plecat acasă la jumătatea protestului. Imediat după ce s-au supărat pe conducerea Primăriei Timişoara.

Virgil Popescu: „Orza ne-a spus că suntem duşi de acasă”

Liderul Sindicatului „Spiru Haret” a ieşit val-vârtej din biroul primarului şi a declarat că nu se poate discuta cu conducerea Primăriei Timişoara. „Viceprimarul Orza ne-a spus că suntem duşi de acasă, iar primarul a spus că el nu participă la adunări sindicale. Chiar dacă iniţial voiam să discutăm civilizat, spiritele s-au aprins şi noi am considerat că nu avem cu cine discuta. Primăria, ca şi ordonator de credite, e principalul vinovat că dascălii nu şi-au primit al 13-lea salariu”, a declarat Popescu. În timp ce dascălii de la Spiru Haret se îndreptau spre casă, celălalt lider de sindicat, Radu Bilavu, de la „PP Neveanu”, a discutat minute bune cu conducerea Primăriei Timişoara. El s-a declarat mulţumit de promisiunile edililor. „Am primit pormisiuni că putem rezolva problema celui de-al 13-lea salariu. Să nu mai primim banii anticipat înainte de vacanaţa mare, ci să îi primim lunar. Astfel, am putea primi al 13-lea salariu. Vom face un referendum, pentru a vedea dacă profesorii sunt de acord”, a spus Bilavu.

Nu au căutat pretexte…

Bilavu a spus că le mulţumeşte colegilor de la Spiru Haret pentru că le-au fost alături, dar nu înţelege de ce au părăsit discuţiile. „Câteva doamne de la Spiru Haret au ridicat tonul şi era normal să se ajungă la discuţii. Noi nu am vrut să găsim un pretext pentru a ne ridica de la masă”, a mai spus Bilavu. Întâlnirea dintre conducerea primăriei şi protestatarii din stradă s-a ţinut cu uşile închise. Ca un adevărat om de ordine, Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, s-a ocupat ca discuţiile din biroul primarului să fie auzite doar de cine trebuie. Chiar dacă sindicaliştii rămaşi în drum nu au auzit nimic, primarul a auzit tot. „Jos primarul!” şi „Mai vin alegeri!” au strigat sindicaliştii de la Spiru Haret, după ce delegaţia lor părăsise discuţiile cu edilii, când acestea încă nici nu începuseră.

Comentarii

comentarii