Acasă Actualitate Conferință națională, la USAMVB, privind cadastrarea în economia de piață și implicațiile...

Conferință națională, la USAMVB, privind cadastrarea în economia de piață și implicațiile în administrația publică

DISTRIBUIȚI

Conferința Unde este comoara noastră, acolo ne este şi inima este organizată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Regele Mihai I al României” și Centrul de perfecționare, instruire şi formare a specialiștilor în cadastru agricol „PIFCA” din Timişoara, în zilele de 14 -15 mai, în Aula Universității din calea Aradului nr. 119.

Participă specialiști din domeniul cadastrului și publicității imobiliare, din domeniul juridic și al educației, cercetători și cadre didactice universitare.

Ei vor dezbate prolemele ridicate de cadastrare în condițiile economiei de piață și de implicațiile sale în administrația publică, nevoia de comunicare strategică în spațiul public, precum și direcțiile de reformare a sistemului judiciar și al celui educațional, în vederea modernizării societății românești și renașterii spirituale a națiunii române.

Plecând de la psalmul 24:1a, care spune „Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el…”, inițiatorul evenimentului, dr. ing. Mihai Racovicean, afirmă: „Specialiştii din toate domeniile au obligația să studieze pământul, să-l măsoare, să-l împartă și să-l îngrijească, pentru a-l lăsa moștenire generațiilor viitoare, dar moștenirea trebuie să cuprindă, totodată, dragostea pentru adevăr și valorile moralei creștine, pentru ca demonii întunericului și stihiile violenței să nu mai cuprindă omenirea”.

Printre invitații de onoare se numără: prof. univ. dr. Dumitru Borțun – SNSPA, București, prof. univ. dr. Stelian Tofană – Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, Jud. Ionuț George Bogdan – Președintele Judecătoriei Arad, av. Erica Nistor – fost președinte al Curții de Apel Timișoara, ing. Ioan Cristian Buzaș – directorul Direcției de Cadastru și geodezie din cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

 

Comentarii

comentarii