Acasă Economic Conferința Sustenabilității în Banat a luat în vizor Caraș Severinul

Conferința Sustenabilității în Banat a luat în vizor Caraș Severinul

DISTRIBUIȚI

ARCA Sustenabilității ! Aeroportul Banat,  Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Municipiului Caransebeș au în proiect dezvoltarea unei regiuni de interes economic, concentrată în jurul nodului multi-modal de transport care se dezvoltă în proximitatea aeroportului, prin conexiuni rutiere, feroviare și fluviale.

“Conferința Sustenabilității în Banat și Mehedinți” se va desfășura, vineri 9 decembrie, la aeroport Banat – Caransebeș, strada Aeroportului nr. 1.
ACS propune, prin tematica prezentei conferințe, întemeierea unei regiuni de interes pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare sustenabilă orientate către progres.

Amplasamentul zonei este strategic conceput în proximitatea gazoductului BRUA pentru a capta resursă energetică eficientă atât în industrie și transporturi cât și în sinteza combustibililor sustenabili pentru industrii și transporturi.
Ca și subiect complementar, mediul public și economic din regiune manifestă interes deosebit în producția hidrogenului verde prin reformarea metanului cu abur și captarea carbonului, intenționând să se încadreze în criteriile strategice industriale ca și „vale de hidrogen” pentru consum și transport către consumatori.

Regiunea manifestă un interes deosebit pentru dezvoltare pe principiile sustenabilității, așa cum sunt acestea definite prin legislația europeană și convențiile globale (Taxonomia, țintele de dezvoltare sustenabilă ONU, etc.).

“Propunem dezvoltarea primului consorțiu administrativ menit să ofere servicii publice la rang de excelență, în ceea ce privește rețelele de infrastructură și interconectivitatea între obiectivele industriale.  Prin consecință, va rezulta dezvoltarea unei regiuni industriale în parametri competitivi globali cât și turistică bogată în frumusețe naturală imposibil de egalat pe suprafața planetei, accentuată de valori culturale inestimabile și oferte competitive ca preț, dar imbatabile în ceea ce privește paleta extinsă de potențiale servicii”, Vlad Stoicescu, președintele ARCA Sustenabilității.

 

 

Comentarii

comentarii