Acasă Actualitate Conflict între fiica lui Petrică Moise și DJ Sean Norvis, pe tema...

Conflict între fiica lui Petrică Moise și DJ Sean Norvis, pe tema remixului la piesa „Iorgovan, frumoasă floare!”. Părțile se vor întâlni în instanță

DISTRIBUIȚI

„Iorgovan, frumoasă floare!”, un cântec făcut celebru de regretatul interpret de muzică populară Petrică Moise, decedat în 2021, este considerat un veritabil imn neoficial al Banatului. El a făcut parte de pe albumul “Nu-I român ca bănățanu”, lansat de Petrică Moise în 2001. Versurile ”Iorgovan, frumoasă floare!” au fost scrise de textierul Adrian Drăgan.

„Iorgovan, frumoasă floare!” are parte de câteva zile de un remix făcut de DJ Sean Norvis, care i-a revoltat pe fanii lui Petrică Moise.

Mihaela Moise, fiica lui Petrică Moise consideră că piesa a fost prelucrată fără acceptul familiei.

„Tata are un fan club unde a adunat toți admiratorii de-a lungul vieții. Acolo am găsit o atenționare, oarecum, în care unul din fani îmi reproșa că nu am grijă de piesele și de moștenirea lăsată de tata. Am văzut această piesă electro, pusă pe YouTube de un anume Sean Norvis. După care i-am scris pe Facebook, iar apoi m-a sunat el și mi-a zis că el este autorul piesei Iorgovan frumoasă floare, spunându-mi că a și înregistrat-o la UCMR-ADA. Am rămas surprinsă. I-am spus că îl rog să șteargă de pe You Tube și din memorie piesa, pentru că este al tatălui meu. A spus că așa e, doar că Petrică Moise a murit, Dumnezeu să-l ierte. I-am spus că nimeni nu-i dă dreptul să fure munca de-o viață a tatălui meu și să o înregistrezi. E una că ai cântat-o și e alta să te duci să o înregistrezi. Mulți fani ai tatălui meu au făcut sesizări la You Tube și răspunsul că a venit că această piesă nu poate fi ștearsă pentru că e licențiată în Anglia”, a spus Mihaela Moise.

DJ-ul timișorean va fi dat în judecată de avocații familiei Moise.

„Nu pot să fiu de acord și sunt foarte revoltată pe tupeul acestui băiat de 39 de ani. Această melodie, tata a cântat-o pentru prima oară în 2001, la Buziaș, lansând-o în același timp cu un CD. Nu ai cum să transformi această piesă în gălăgie muzicală. Eu l-am și rugat, să nu ajungem mai departe, să nu ne războim, omenește. El a răspuns că nu va șterge clipul de pe YouTube pentru că e piesa lui. Atunci noi mergem în tribunal să ne judecăm. O să-i cer daune foarte mari. Banii îi voi dona unor copii care sunt foarte talentați. Eu nu am nevoie de banii nimănui”, a mai spus Mihaela Moise.

DJ Sean Norvis, Flavius Oprean după numele din buletin, a lansat piesa împreună cu Simona Ursu, pe YouTube în 3 mai, cu speranța ca piesa să devină un hit. DJ-ul spune că nu a greșit cu nimic.

 “Eu am refăcut piesa Iorgovan frumoasă floare, nu mi-am asumat că piesa originală este a mea. Este o remake după o piesă mai veche. O adaptare, ceea ce face toată lumea în ziua de azi. Recent David Guetta a refăcut Dragostea din tei, dacă e să o luăm așa. Dar eu nu mi-am asumat că piesa original este a mea. Este o adaptare a piesei originale. Și am scris în credite și numele lui Petrică Moise. Așa că nu înțeleg de acest tam tam atât de mare. Această versiune este înregistrată la UCMR, e normal, eu îmi protejez toate piesele. Nu am luat piesa originală și am înregistrat-o, asta doamna Moise nu a înțeles. Nu are nicio legătură cu piesa originală. Dacă luam piesa originală și o înregistram, era furt. Eu am tras altă voce, am refăcut instrumentalul, n-am folosit nimic din piesa originală. Nu-mi fac griji, am și eu avocat specializat pe drepturi de autor”, a declarat DJ Sean Norvis.

Comentarii

comentarii