Acasă Politica Conflict pe faţă între fostul şi actualul şef al PSD Timiş. Cei...

Conflict pe faţă între fostul şi actualul şef al PSD Timiş. Cei doi se contrează după congresul partidului

1144
DISTRIBUIȚI

Susţinerea, la Bucureşti, a unui congres extraordinar al PSD pentru alegerea unui nou lider al formaţiunii, după ce Liviu Dragnea a ajuns în puşcărie, a scos la iveală un conflict, cel puţin deocamdată ascuns în Timiş. Cel dintre fostul şef al organizaţiei judeţene, fost prim-ministru „rebel”, actual şef la ANCOM, Sorin Grindeanu, şi actualul şef al PSD Timiş, Călin Dobra. Cei doi au ajuns să se contreze pe internet în urma unui moment penibil din cadrul congresului partidului de stânga, atunci când Marian Oprişan, unul dintre liderii formaţiunii, a încercat să-şi susţină discursul, dar a fost huiduit de sală.

Grindeanu, actualmente fără calitate de membru de partid, a avut o postare, pe Facebook, în care spunea simplu „Pentru Marian Oprisan: si Banatul te-a fluierat!”.

Deşi s-ar putea vorbi despre o opinie a organizaţiei pe care a condus-o, cunoscută fiind influenţa pe care Grindeanu o mai are acasă, Călin Dobra, actualul şef al PSD Timiş, a combătut energic afirmaţia fostului său coleg, prezentându-şi poziţia tot pe Facebook. Una categorică, în care susţine că organizaţia sa nu huiduie. Delegaţia din Timiş nu a participat la congres pentru a face circ, spune Dobra, ci pentru a alege noua conducere.

„Timișul nu huiduie… Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat a ales într-un mod democratic şi transparent noua conducere a partidului. Premierul este și președintele partidului şi am mare încredere că este una dintre variantele cele mai potrivite pentru ca lucrurile să intre în normalitate, iar realizările pentru țară să aibă continuitate. Toți colegii aleși, ieri, sunt oameni cu o importantă experiență atât la nivel administrativ cât și politic și cu o considerabilă vechime în partid. Asta mă face să cred că PSD a ieșit întărit din acest congres, cu un nou suflu și dorință de progres.

Atmosfera de la congres, pozitivă în general, cu oameni plini de speranță și dornici de implicare, a fost pigmentată cu un moment care poate fi considerat și regretabil, deoarece un coleg nu și-a susținut discursul, dar care poate arăta și faptul că în PSD oamenii sunt liberi. Cât ne privește pe noi, cei din Timiș, pot să vă spun că delegații organizației PSD Timiș nu au participat la congres cu scopul de a face circ, ci de a-și alege noua conducere, iar modul nostru de exprimare s-a manifestat prin aplauze, în funcție de gradul de apreciere, intr-un mod de altfel firesc pentru un astfel de eveniment. Banatul a dat dovadă, de-a lungul timpului, de un grad ridicat de respect față de libera exprimare a opiniilor. Felicitări noii echipe de conducere!”, a anunţat Dobra, prin intermediul reţelei de socializare.

Finalul acestui anunţ face referire şi la avantajele pentru judeţ, conform afirmaţiilor preşedintelui actual al PSD Timiş: „Vă asigur, dragi cetățeni, că proiectele Timișului nu vor fi uitate!”.

Comentarii

comentarii