Acasă Eveniment Explozie cu multe semne de întrebare într-un cămin din Complexul Studenţesc

Explozie cu multe semne de întrebare într-un cămin din Complexul Studenţesc

433
DISTRIBUIȚI

Mihai Benga: „A fost o acumulare de gaze, nu ştim încă sursa de provenienţă”

E.ON Gaz: explozia din Complexul Studenţesc nu a fost provocată de o acumulare de gaze naturale 

 

O explozie ce se putea transforma oricând într-o adevărată catastrofă a avut loc joi noaptea la Căminul 14 din Complexul Studenţesc. Deflagraţia a afectat peste 10 camere ale căminului. Mai multe geamuri au fost sparte, iar câteva uşi au fost smulse din ţâţâni. Din fercire nu s-a înregistrat nicio victimă. E-On Gaz a efectuat chiar joi o înlocuire de magistrală în zona căminului. Cel mai probabil explozia s-a produs în urma unor acumulări de gaze, psun pompierii. Toate măsurătorile de după incident nu au înregistrat însă nicio scurgere de gaze, iar cei de la E-On Gaz susţin că lucările lor nu au legătură cu explozia.

Mihai Benga: „A fost o acumulare de gaze, nu ştim încă sursa de provenienţă”

Acumularea de gaze, singura variantă plauzibilă a deflagraţiei, a fost suficient de slabă pentru ca explozia să nu implice victime sau să fie urmată de un eventual incendiu. Generalul Mihai Benga, şeful ISU „Banat” încearcă să explice cum de s-a putut întâmpla aşa ceva. „Cauza este clară – o acumulare de gaze. Nu ştim încă sursa de proveninenţă. În momentul de faţă cei de la E-On Gaz fac verificări acolo. Joi, în jurul orei 19, cei de la E-On au efectuat o lucrare în zonă, atunci s-ar fi putut produce scurgeri de gaze, iar acestea să fi intrat pe canale să ajungă la nivelul etajului 1, iar când acestea au intrat în contact cu cea mai mică scânteie a avut loc deflagraţia. Nu a existat o concentraţie foarte mare de gaze, altfel ar fi fost şi victime”, ne-a declarat Mihai Benga, şeful ISU „Banat”. 

Studenţii nu au nicio vină

Conform pompierilor studenţii nu pot fi traşi la răspundere pentru explozie. În camere nu existau butelii, sinura sursă de gaz fiind centrala căminului. „Din câte ştiu în camere nu există gaz, există doar o centrală ce funcţionează pe gaz şi în încăperea centralei termice nu s-a produs niciun fel de efecte. Imeiat după explozie s-au făcut verfificări. În zonă nu erau scurgeri de gaze, nu s-a găsit încă sura de provenienţă”, ne-a mai spus Benga. E-On Gaz a anunţat printr-un afiş lipit chiar pe uşa căminului 14 că în zonă au loc lucrări, iar gazul urma să fie întrerupt mai multe ore. E-On solicita închiderea robinetelor de gaze joi, pentru evitarea oricăror probleme.

Conform E.ON Gaz, explozia din Complexul Studenţesc nu a fost provocată de o acumulare de gaze naturale 

Dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie a fost anunţat joi, 28 aprilie a.c., în jurul orei 23.30 în legătură cu producerea unui incident în Căminul Studenţesc nr. 14 de pe Aleea Studenţilor din municipiul Timişoara. În urma incidentului s-au înregistrat pagube minore la câteva camere din cămin, fiind afectate uşi şi geamuri, fără a exista persoane rănite. Echipele de intervenţie ale E.ON Gaz Distribuţie s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, au securizat zona şi au demarat cercetările, fiind întreruptă alimentarea cu gaze naturale a imobilului respectiv. „În urma verificărilor efectuate la instalaţia interioară din cămin care funcţionează cu gaze naturale, precum şi a detectărilor pe reţeaua stradală de distribuţie s-a constatat că este exclus ca incidentul să fi fost provocat de o acumulare de gaze. Astfel, incidentul nu are nici o legătură cu lucrările de investiţii desfăşurate în zonă de E.ON Gaz Distribuţie şi care au constat în modernizarea unei porţiuni a sistemului de distribuţie,” se spune într-un comunicat al companiei. Instituţiile abilitate continuă cercetările pentru stabilirea cauzei care a provocat incidentul de la Timişoara.

 

Comentarii

comentarii