Acasă Politica Conform ultimelor sondaje pentru alegerile locale, Titu Bojin ar lua 10% din...

Conform ultimelor sondaje pentru alegerile locale, Titu Bojin ar lua 10% din voturi la Primăria Timișoara și 29% la Consiliul Județean Timiș

1806
DISTRIBUIȚI

În conferința PRO România din 20 februarie, Adrian Pau a ținut să dezmintă câteva afirmații făcute de membrii PSD în urma ultimul CEx, cele privind cărora PRO România nu ar atinge pragul pentru consiliile locale, estimând că partidul condus de Victor Ponta s-ar situa în jurul valorii de 4%. Pe de altă parte, deputatul spune că partidul său are ca țintă atragerea a 14% din voturi, iar, la Timișoara, obiectivul este ca Marius Craina să fie ales primar.

În ceea ce privește o eventuală colaborare între cele două grupări, deputatul a spus: „Rămân surprins cum PSD-ul a devenit atât de milos față de PRO România, încât să facă alianță. Nu noi tragem de PSD să facem alianță cu ei. Dacă ei își doresc să îl susțină pe candidatul Marius Craina, pot să o facă. (…) Am auzit sloganul cu care pot fi de acord în anumite zone din țară, «Decât să pierdem separat, mai bine să câștigăm împreună”, dar aici, noi și PSD, nu vom avea nimic de câștigat”. Decizia de a nu colabora cu PSD este motivată de Pau prin faptul că PSD încă „vrea să își ducă până la sfârșit dragostea și simpatia pentru Liviu Dragnea și Viorica Dăncinlă”.

Totuși, Pau spune că privește cu optimism noul sondaj pe care l-a văzut: „Sondajul îl creditează pe domnul Titu Bojin cu 10% pe municipiul Timișoara. Cred că PSD-ul și-a găsit candidatul. Nu au avut niciodată un candidat care să aibă 10% înainte de se lansa în cursa electorală. Cred că Titu Bojin poate să fie un candidat foarte bun la Primăria Timișoara. Asta ne spune sondajul”.

Acesta a continuat: „Mai mult, am văzut că și la Consiliul Județean să foarte bine, cu aproximativ 29 de procente. Cred că PSD-ul dă dovadă că vrea să se reformeze. Cred că au o mare șansă. Nu pot să fiu decât cu inima alături de ei, dar cu certitudine vor avea în noi niște adversari redutabili”. „Nu poți să lași cele 29 de procente la CJT și 10 la Primărie să se plimbe singure pe stradă”, a mai spus, ulterior, acesta.

Deputatul PRO România a mai menționat faptul că partidul său i-a făcut o ofertă și lui Călin Dobra, refuzată de actualul președinte CJT. „Cred că își putea continua fericit cariera politică. Dacă cetățenii nu îl vor pe Dobra, ci pe Titu Bojin, până la urmă cred că este vina lui Călin Dobra: a avut o funcție executivă și nu a știut să profite de ea. (…) Călin Dobra ar fi câștigat Primăria Lugoj cu PRO România. Dacă noi vom avea un rezultat foarte bun, iar PSD un rezultat foarte slab, cred că din vară PSD o să îl aducă din nou președinte pe Dobra”.

Prezent și el la conferință, cel mai recent membru PRO România, Valentin Korman, a atacat contracandidații lui Marius Craina: „Avem un primar, Nicolae Robu, și celălalt candidat (n.r. Dominic Fritz), despre care discutam că este șomer, din câte eu am înțeles, nu este nici măcar șomer. Locuiește cu prietena și prietena lui are grijă de el. (…) Probabil, părinții lui sunt fericiți că a nimerit bine”.

Cei din PRO România acuză și un „blat” între PSD și PNL. ”Au obiective comune. Unul a fost să își protejeze primarii care nu pot câștiga în două tururi. Este o frână trasă împotriva democrației. Dacă îți doreai democrație, dădeai șansa candidatului să câștige cu 50%. Clar este un joc politic, o înțelegere mizerabilă, nu în beneficiul cetățenilor, ci în beneficiul politicienilor”, a mai spus Pau.

În ceea ce privește un presupus blat între PRO România și PSD în Timiș, motivat de alăturarea la PRO România a fratelui lui Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, deputatul a dezmințit zvonul: „Gerhard (n.r. Simonis) și-a dat seama că nu poate fi candidatul PSD pentru primăria unei localități periurbane (n.r. probabil Moșnița Nouă). Prima sa opțiune a fost ALDE, dar dezamăgit de ultimele acțiuni, ne-a ales pe noi”.

Comentarii

comentarii