Acasă Eveniment Consilier local PD-L – arestat pentru trafic cu ţigări – ...

Consilier local PD-L – arestat pentru trafic cu ţigări – FOTO & VIDEO

779
DISTRIBUIȚI

Mascaţi şi focuri de armă pentru capturarea unei reţele de traficanţi de ţigări, în Timiş

Zoran Vertopan, unul dintre consilierii locali PD-L din Deta, a fost arestat luni, pentru trafic de ţigări la cel mai înalt nivel. Totul s-a produs în urma unei adevărate acţiuni de comando a mascaţilor de la IPJ, poliţiştilor de frontieră şi SRI. Portocaliul se pare că era capul unei reţele extrem de complexe de traficanţi de ţigări. Alături de el, poliţiştii din Timiş au arestat alţi şase membri ai reţelei. De cealaltă parte, poliţiştii sârbi au reuşit să captureze alţi patru membri din reţeaua internaţională de trafic cu ţigări. Mascaţii au tras zeci de gloanţe în aer, pentru a descuraja orice încerare de a scăpa a traficanţilor. Oamenii legii au confiscat 18.000 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 9.000 de euro.

UPDATE: Consilierul local PDL şi alţi doi traficanţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Cu doar două săptămâni în urmă, consilierul local PD-L Beniamin Ursu, din Ghiroda, a fost reţinut pentru luare de mită. Dacă în „Cazul Ursu” preşedintele PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost extrem de ferm şi a cerut excluderea acestuia din partid, în „Cazul Vertopan” se aşteaptă evoluţia lucrurilor în justiţie…

Traficanţi bine dotaţi

Mascaţii din cadrul IPJ Timiş au stat aproape 10 ore la pândă, în apropierea zonei de frontieră de la Jamu Mare, aşteptând ca traficanţii să le cadă în plasă. Chiar dacă totul era organizat ca la carte, reţeaua de traficanţi fiind monitorizată de mai multe luni, s-a dovedit că mafia ţigărilor acţiona aproape perfect şi avea la dispoziţie echipamente de ultimă generaţie. „Filiera de traficanţi era extrem de bine organizată şi dotată. Traficanţii monitorizau îndelung zona până să facă transportul de ţigări. Aveau binocluri extrem de performante şi, la cel mai mic semn, puteau contramanda tot transportul. A fost nevoie de o camuflare perfectă. Am studiat zona câteva zile până am stabilit cu exactitate planul de bătaie. Le-am interzis oamenilor mei şi să bea apă din sticle de plastic. Orice zgomot, orice mişcare greşită putea compromite totul”, spune comisarul Daniel Milincu, şeful Serviciului de Intervenţie Rapidă Timiş. 

{vsig}galerie/contrabanda{/vsig}

Iureş: „Am lucrat ca la manual”

Zona verde de frontieră între Serbia şi România era monitorizată din partea sârbească de un individ ce se dădea drept vânător. Acesta, folosind un binoclu cu bătaie de trei kilometri, dădea unda verde pentru traficanţi. Mai mulţi cărăuşi cu sacii în spate duceau marfa până în România, unde, în apropiere de Jamu Mare, aştepta o căruţă pregătită să încarce toată marfa. Ţigările erau livrate mai apoi la Deta, Jamu Mare şi Lugoj. „Am lucrat ca la manual. Colaborarea excelentă cu sârbii ne-a permis să realizăm, probabil, cea mai complexă acţiune de până acum în domeniul traficului cu ţigări. Am gestionat cazul până la ultimul detaliu. Nu ne permiteam nicio greşeală”, spune Cornel Iureş, şeful Poliţiei de Frontieră Timiş. Cei şapte traficanţi reţinuţi de poliţiştii din Timiş vor fi prezentaţi magistraţilor din Timiş, cu propunerea de arestare preventivă. Ei sunt acuzaţi de trafic cu ţigări, trecere frauduloasă a frontierei şi asociere la un grup infracţional organizat.

Şpaga – mai gravă decât traficul de ţigări?

Şeful PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost extrem de radical în cazul şpăgii luate de consilierul local PD-L de Ghiroda, Beniamin Ursu. El a cerut imediat excluderea acestuia din partid. „În prima şedinţă, voi propune excluderea lui Ursu din partid. El va pierde şi locul de consilier local la Ghiroda. Este o încălcare flagrantă a legii. Justiţia îşi va spune cuvântul, dar noi nu vom mai aştepta acest lucru. Ursu are antecedente, cel puţin la nivel de prezumpţii. El nu mai poate face parte din PD-L Timiş”, declara Ostaficiuc. Între timp, Ursu avea să fie şi exclus din rândul portocaliilor. Nu acelaşi lucru l-a spus Ostaficiuc şi în cazul Vertopan. „Trebuie să aşteptăm să vedem cum evoluează lucrurile în justiţie. Vom analiza ce a făcut consilierul local şi se poate merge până la excluderea lui din partid, dacă este cazul”, ne-a declarat Constantin Ostaficiuc, liderul PD-L Timiş. O fi traficul de ţigări mai puţin grav decât şpaga, în vizunea democraţilor?

UPDATE: Consilierul local PDL şi alţi doi traficanţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Magistraţii Tribunalului Timiş au decis marţi după-amiază, că celelalte patru persoane reţinute de procurorii DIICOT vor fi cercetate în stare de libertate. Decizia  poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara.

Comentarii

comentarii