Acasă Politica Consilierii liberali vor comasarea unor şcoli, pentru a scăpa municipalitatea de chirii...

Consilierii liberali vor comasarea unor şcoli, pentru a scăpa municipalitatea de chirii care împovărează bugetul

575
DISTRIBUIȚI

“Este vorba de vreo şase şcoli – o încercare de ocupare raţională a spaţiului”, spune consilierul local PNL Petru Ehegartner
Consilierii locali liberali timişoreni vor propune, în următorele şedinţe de plen, proiecte legate de şcoli. Unul dintre ele este legat de comasarea unor şcoli din Timişoara. Mai precis, mutarea unor şcoli care stau în chirie în spaţiul unor şcoli care au clădiri proprii şi spaţiu mai mult decât au nevoie. Primăria plăteşte aproximativ 100.000 de euro pe lună chirie pentru aceste şcoli, după cum spune consilierul local PNL Petru Ehegartner. Prin această mişcare se va face economie la bugetul primăriei. Bineînţeles, nu toate şcolile  care stau în chirie vor fi mutate. Se va analiza fiecare caz în parte şi se va vedea ce se poate face în privinţa acestor şcoli. Sunt mai multe elemente care contribuie la mutarea sau rămânerea pe loc a unei unităţi şcolare, chiar dacă aceasta stă în chirie.

“Este o măsură administrativă corectă. Sunt anumite şcoli cu grad de ocupare foarte scăzut”
“Dorim comasarea anumitor şcoli, pentru a scoate din sarcina bugetului local anumite chirii care sunt împovărătoare pentru buget. Este o măsură administrativă corectă. Sunt anumite şcoli cu grad de ocupare foarte scăzut. Nu se va face o forţare, să depăşim anumite limite de confort. Nu putem accepta ca la Agronomie să avem spaţii şi noi plătim 31.000 de euro pe lună chirie la Liceul de Artă. Vom face o evaluare. Se aplică acolo unde se poate. Este vorba de vreo şase şcoli – o încercare de ocupare raţională a spaţiului. Sunt în discuţie Liceul de Artă, Şcoala Generală Lenau. La Liceul Agricol este spaţiu, la Azur. În măsura în care este posibil, vom face anumite mutări”, spune consilierul local PNL Petru Ehegartner. Aceste mutări şi comasări se vor face, cel mai devreme, din anul şcolar viitor.

Reabilitare termică pentru şcoli
Un alt proiect care vine din partea consilierilor locali PNL este cel referitor la reabilitarea termică a clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea şcolile din Timişoara. “Unele dintre proiectele care noi considerăm că va avea un impact economic esenţial este reabilitarea termică a clădirilor aflate în proprietatea consiliului local, respectiv şcolile. Noi am văzut această abordare în doi paşi – un proiect de hotărâre privind realizarea unui studiu de fezabilitate şi elaborarea unor proiecte în funcţie de valoarea investiţiilor pe care o presupun diferitele obiective. Bugetul nu va permite abordarea pe scară foarte largă a acestor reabilitări. Noi estimăm că economia care se va face cu aceste reabilitări termice va duce la o scădere a costurilor cu utilităţile de 30 la sută”, spune Petru Ehegartner. Dar de unde bani? Liberalii s-au gândit şi la asta. “E vorba de vânzarea terenurilor aflate sub clădiri care sunt prioprietate privată. Doar terenul de sub clădiri, nu terenuri adiacente, terenuri în proprietatea consiliului local. Pentru a crea resurse, noi am propus vânzarea acestor terenuri în urma unei evaluării la un preţ de piaţă corect. Noi sperăm ca, în  prima lună din anul viitor, să introducem pe ordinea de zi acest proiect”, a mai spus Ehegartner.

Comentarii

comentarii