Acasă Administraţie Consilierii locali ai PNL Timișoara au mers la Casa de Cultură, iar...

Consilierii locali ai PNL Timișoara au mers la Casa de Cultură, iar acum aruncă mingea în terenul useriștilor: „Administrația nu e o joacă”

DISTRIBUIȚI

O parte a consilierilor locali ai PNL Timișoara au fost la Casa de Cultură, anunță viceprimarul liberal Cosmin Tabără. Așa cum au promis și după plenul de marți, 10 mai, aceștia au discutat cu directoarea Camelia Mingasson subiectul agendei culturale care nu trecuse de vot. Tabără spune că aceste discuții ar fi trebuit purtate înaintea ședinței de marți, dar este încrezător că atunci când vor fi aplicate modificările cerute de el și de colegii săi. Încă o dată, viceprimarul liberal le cere celor din USR să pună interesele Timișoarei înaintea „frustrărilor” și „orgoliilor”.

Iată precizările făcute de viceprimarul Cosmin Tabără, într-o postare pe Facebook:

„În cursul acestei săptămâni, o parte a grupului consilierilor locali ai PNL s-a deplasat la sediul Casei de Cultură a Municipiului pentru o întâlnire cu dna director Camelia  Mingasson. Am discutat despre agenda culturală, discuții care trebuia să fi fost înainte de plenul trecut, am cerut informații în amănunt despre evenimentele care ar urma să fie finanțate. Este un demers normal când vorbim despre o Timișoară educată și civilizată.

◻️ Este clar că doar titulatura este de «agendă culturală», deoarece marile evenimente sunt dirijate spre finanțare către Centrul de Proiecte, Casei de Cultură revenindu-i sarcina ca, dintr-un buget mic, să organizeze evenimente care să pară a fi de însemnătate. Încercăm cât putem să ajutăm și ca decizie administrativă. Am clarificat aspectele legate de Ruga Bănățeană, Banatica, dar și susținerea pentru evenimentele de cartier.

◻️ Sigur că Timișoara merită mult mai mult, este nevoie să păstrăm și tradițiile locale, respectăm și ideea de nou, dar Timișoara este a tuturor, a tinerilor, oamenilor mai în vârstă, a diferitelor straturi sociale, astfel că trebuie să ne adresam tuturor, nu doar unei categorii. Agenda culturală nu trebuie să fie la discreția unei singure persoane sau unui grup de persoane aflat pentru o perioadă la conducere, agenda culturală a orașului presupune o hotărâre comună care să satisfacă nevoile cetățenilor.

🔜 Pentru anul viitor, așteptăm ca acest subiect al agendei culturale să fie regândit și discutat din timp. Nu accept ideea că «înainte» se făcea într-un fel, acum în alt fel. Noi trebuie să facem cum e bine și corect și nu admit ca cineva să se folosească de interesele Timișoarei pentru a-și satisface propriile plăceri sau doar să plătească polițe. Administrația nu e o joacă, nu e un teren pentru etalarea frustrărilor sau pentru lupte între orgolii”.

Comentarii

comentarii