Acasă Actualitate Consilierii locali din Timișoara au aprobat studiul de fezabilitate al complexului sportiv...

Consilierii locali din Timișoara au aprobat studiul de fezabilitate al complexului sportiv de pe strada Mircea cel Bătrân

DISTRIBUIȚI

Marți, 23 februarie, Consiliul Local Timișoara a aprobat documentația tehnico-economică aferentă fazei de studiu de fezabilitate pentru obiectivul amenajarea unui complex sportiv pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 114. Vorbim de o parcelă de aproape 9.000 de metri pătrați, în prezent foarte degradat, pe care vor fi amenajate un teren de fotbal, un teren multifuncțional, o pistă de atletism, o zonă verde, o parcare și o clădire administrativă.

Clădirea administrativă va conține vestiare, grupuri sanitare, cabinet medical, birou administrativ, sala multifuncțională, spațiu tehnic și spațiu de depozitare. Terenul multifuncțional, cu suprafață de tartan, va avea porți de handbal și coșuri de baschet, în timp ce cel de fotbal va avea dimensiuni de 90×57 metri. Acesta va beneficia și de o tabelă electronică, și sistem de preluare a apelor pluviale. Reprezentanții primăriei transmit că noul complex va avea posibilitatea de a fi adaptat și pentru rugby sau alte sporturi. Zona crossfit constă într-o platformă amenajată cu bare metalice de dimensiuni mixte și suprafață din tartan. Pista de atletism va fi pe o distanță de 50 m, cu zona de start și suprafață de decelerare compusă din 4 rânduri de 1.25m, realizată de asemenea din tartan.

Clădirea principală, cea administrativă, va fi compusă din: hol de acces, zonă de vestiare, grupuri sanitare, cabinet medical, sală multifuncțională, birou administrativ, punct de pază, zonă de depozitare, grupuri sanitare publice, gradene spectatori. Peste această clădire, se va realiza spațiul destinat gradenelor spectatorilor și se vor amplasa 437 de scaune dispuse pe 7 rânduri separate în 3 sectoare. Spațiile exterioare amenajate: alei, 25 de spații de parcare auto și 25 pentru biciclete. Se vor face și locuri de parcare stradale suplimentare.

În exterior se vor planta 38 de arbori, un aliniament nou de vegetație pe strada Ciocârliei, arbuști și gazon de tip rulou pe lângă vegetația existentă și va fi montată o instalație pentru irigat zona verde. Spațiul verde și aleile ce deservesc terenul de fotbal se vor dota cu mobilier urban și iluminat exterior ambiental.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții este de 6,7 milioane de lei, inclusiv TVA. Sursa de finanțare este bugetul local, fiind însă căutate și alte surse.

Comentarii

comentarii