Acasă Actualitate Consilierii locali PSD vor să reabiliteze şcoli şi spitale şi să dea...

Consilierii locali PSD vor să reabiliteze şcoli şi spitale şi să dea teren tinerilor

361
DISTRIBUIȚI

După ce au reuşit modificarea regulamentului Consiliului Local Timişoara, consilierii locali social-democraţi ai Timişoarei s-au pus serios pe elaborat proiecte de hotărâri. În plenul de la sfârşitul acestei luni, consiliul local îşi va exprima votul privind proiectul de hotărâre, iniţiat de Traian Stoia şi Radu Ţoancă, ce vizează posibilitatea ca beneficiarii Legii 112 să cumpere terenurile aferente caselor.

    Iniţiativele pesediştilor de abia încep, explică Radu Ţoancă, consilier municipal aflat la al doilea mandat. Un alt proiect de hotărâre aflat în stare avansată de elaborare se referă la reabilitarea termică a instituţiilor publice din subordinea primăriei, adică şcoli, grădiniţe şi spitale care nu îşi desfăşoară activitatea în clădiri istorice sau revendicate. Conform spuselor viceprimarului social-democrat Sorin Grindeanu, reabilitarea s-ar putea realiza în trei ani şi ar fi benefică pentru oraş din cel puţin două puncte de vedere: reducere a cheltuielilor şi îmbunătăţire a aspectului imobilelor. Încă nu se ştie cât ar fi efortul financiar pe care îl presupune această reabilitare, însă Grindeanu spune că s-ar putea găsi fonduri. O altă iniţiativă, a consilierului municipal Traian Stoia, se referă la stabilirea unor noi criterii de evaluare a conducerilor instituţiilor de cultură din subordinea Primăriei Timişoara. Social-democraţii mai lucrează şi la un proiect de hotărâre de consiliu local prin care să faciliteze atribuirea de teren pentru casă, în zona străzii Mureş, tinerilor de până în 35 de ani, beneficiari ai Legii 15/2003 republicată.
    Pesediştii spun că, înainte de modificarea regulamentului Consiliului Local Timişoara, la care au participat reprezentanţii tuturor partidelor din consiliu, elaborarea proiectelor de hotărâre de către consilieri era foarte dificilă şi iniţiatorii nu puteau afla prea uşor unde se blocau proiectele.
 

 

Comentarii

comentarii