Acasă Administraţie Consilierii locali USR PLUS nu vor vota PUZ-ul blocului din Piața Crucii

Consilierii locali USR PLUS nu vor vota PUZ-ul blocului din Piața Crucii

613
DISTRIBUIȚI

Răzvan Stana, consilier local USR PLUS Timișoara, anunță pe pagina sa de Facebook că el și colegii săi de partid nu vor vota planul de urbanism zonal pentru blocul care ar fi urmat să se construiască în Piața Crucii, pe strada Bisericii, nr.7. Proiectul a fost unul destul de controversat încă din etapa de consultare publică, când au fost reproșate mai multe deficiențe, unele strict pe proiect, altele pe procedură.

Printre altele, Societatea Timișoara atenționa că această construcție afectează caracterul istoric al cartierului Elisabetin, Ilie Sîrbu și reprezentanții Parohiei Elisabetin spuneau că nu a fost respectată procedura de informare a publicului și vecinilor, iar avocatul Alexandru Pușa amenința chiar cu DNA-ul, proiectul neavând avizul de oportunitate valabil.

„Ne dorim cu toții un oraș armonios, un oraș pe care timișorenii îl merită. Din acest motiv, noi consilierii USRPLUS, nu vom vota planul de urbanism din Piața Crucii în ședința de astăzi a Consiliului Local.

Ne dorim ca dezvoltarea Timișoarei să se facă prin consultarea reală a cetățenilor săi și cu respectarea procedurilor în vigoare. Iar în cazul acestui proiect purși simplu lucrurile nu stau așa: avize expirate din 2019, multe semne de întrebare privind consultarea cetățenilor.

Votul nostru nu înseamnă că ne opunem dezvoltării ci este doar un semnal că dorim ca progresul să vină împreună cu responsabilitate și civism. Vă mulțumim”, scrie Răzvan Stana pe pagina sa de Facebook, marți dimineață.

Anunțul lui Stana vine la doar câteva ore înainte ca „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal «LOCUINȚE ȘI SERVICII», Piața Bisericii nr.7, Timișoara” să fie supus votului în ședința Consiliului Local programată pentru marți, ora 16.00.

Comentarii

comentarii