Acasă Actualitate Consilierii locali votează datele tehnice pentru viitoarea parcare multinivel de pe strada...

Consilierii locali votează datele tehnice pentru viitoarea parcare multinivel de pe strada Nemoianu

DISTRIBUIȚI

Consilierii locali timișoreni au primit pentru analiză documentația referitoare la viitoarea parcare supraetajată pe care Primăria Timișoara dorește să o ridice lângă Spitalul de Copii Louis Țurcanu. Cornform propunerii înaintate, aceasta va avea două niveluri subterane, parter, două etaje și terasă, iar costul investiției pentru cele 184 de locuri de parcare va fi de 45,7 milioane de lei.

Ulterior, poate fi demarată licitația pentru proiectare și pentru execuție. Parcarea va reprezenta o construcție cu două etaje la subsol și trei etaje supraterane, plus terasă. Va avea lift, sisteme de supraveghere video și va oferi și locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilități. Vor fi amenajate și locuri de parcare pentru biciclete. Pe terasă vor fi monate panouri fotovoltaice.

Există propuse două scenarii pentru parcare. Cel propus spre aprobare este primul.

Scenariul 1, cel recomandat, prevede ca sistemul constructiv să fie cu doua subsoluri si pereti mulați conform soluției de proiectare. Suprafața desfășurată ar fi de aproximativ 7750 mp, cu 184 locuri de parcare, din care 70 subterane si 15 la nivelul solului propuse prin amenajarea exterioară

Scenariul 2 propune ca sistemul constructiv să aibă un singur subsol si pereți mulați conform soluției de proiectare. Suprafața desfășurată va fi de 6305 mp, iar numărul de locuri de parcare 149, din 35 subterane și 15 la nivelul solului propuse prin amenajare exterioară.

Fiecare loc de parcare va avea minim 2,3-2,5 m x 5 m

Comentarii

comentarii