Acasă Actualitate Consilierii PD-L se interesează de modul în care au fost cheltuiţi banii...

Consilierii PD-L se interesează de modul în care au fost cheltuiţi banii publici

DISTRIBUIȚI

La Lugoj
• „Înainte de a discuta despre proiectul de buget pe 2010 ne dorim să avem o imagine reală, să ştim exact ce s-a realizat, pentru că, din punctul nostru de vedere, măreţele realizări cam lipsesc”, a declarat consilierul municipal Ştefan Blidariu

Grupul de consilieri PD-L a solicitat, în scris, Primăriei Lugoj documente justificative privind: execuţia plătită pentru toate lucrările de investiţie din anexa 4 – programul de investiţii pe anul 2009; situaţia cheltuielilor la subcapitolul publicitate pe anii 2008 şi 2009, pentru fiecare lună calendaristică; executarea contractului pentru dalarea trotuarelor din Lugoj (copie contract, acte adiţionale, situaţia plăţilor la 31 decembrie 2009, stadii fizice). „înainte de a discuta despre proiectul de buget pe 2010 ne dorim să avem o imagine reală, să ştim exact ce s-a realizat, pentru că, din punctul nostru de vedere, măreţele realizări cam lipsesc, iar apartamentele ANL date în folosinţă şi reabilitarea termică a celor 22 de scări de bloc sunt făcute cu bani de la Ministerul Dezvoltării”, a declarat consilierul PD-L Ştefan Blidariu, menţionând că, anul trecut, administraţia lugojeană a avut sume foarte mari pentru investiţii. Democrat-liberalii s-au arătat nemulţumiţi că din solicitările pe care le-au făcut la votarea bugetului pe 2009 niciuna nu a fost rezolvată. „Sigur, s-au făcut lucrări de investiţii. A fost pictat de două ori Muzeul de Istorie şi au fost făcute unele reparaţii”, a spus Blidariu.

„Publicaţie pentru imaginea primarului”

O altă nemulţumire a consilierilor PD-L se referă la cheltuielile făcute de primărie cu publicitate, vizată fiind editarea de către municipalitate a „Monitorului de Lugoj”. „Din datele pe care le deţinem, un Monitor costă 3.150 de lei, ceea ce înseamnă 37.800 de lei anual. Este o sumă respectabilă, cu care s-ar fi putut face lucruri bune în oraş. În plus, nou considerăm că Monitorul de Lugoj este o publicaţie doar pentru imaginea primarului”, a declarat Ştefan Blidariu, precizând: „Nu am nimic împotrivă ca primarul să-şi facă publicitate, dar nu pe banii lugojenilor”.

„Suntem curioşi cât a costat dalarea”

În ceea ce priveşte dalarea trotuarelor, democrat-liberalii au declarat că nu contestă utilitatea acestei acţiuni, ci doar locaţiile unde s-a realizat. „Noi nu am spus niciodată că dalarea nu e o acţiune bună, dar contează locaţia. Am spart zone impecabile de asfalt, ca să punem dale, care, oricum, în doi-trei ani îşi schimbă culoarea şi o să se spargă. De aceea suntem curioşi cât a costat lucrarea, dacă aceste costuri sunt la nivelul contractului, dacă s-au respectat clauzele contractuale, iar lucrările au fost făcute conform normelor de calitate prevăzute”, a mai spus Ştefan Blidariu, unul dintre cei şapte consilieri municipali ai PD-L Lugoj.

Comentarii

comentarii