Acasă Eveniment Consilierul judeţean PNL Leontin De Maio s-a ales cu dosar penal

Consilierul judeţean PNL Leontin De Maio s-a ales cu dosar penal

837
DISTRIBUIȚI

 Fostul director adjunct al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, consilierul judeţean PNL, Leontin De Maio a refuzat să sufle în fiolă, în noaptea de vineri spre sâmbătă. De Maio a fost dus apoi la spital pentru a i se recolta sânge. A urmat un nou refuz categoric. El riscă între 2 şi 7 ani de închisoare, conform articolului 87 din Codul Rutier. 

 
Pur şi simplu nu a vrut să se vadă ce are în sânge…
 
De Maio a fost prins în timpul unei razii organizate chiar de Ziua Poliţiei. Liberalul a fost oprit în trafic pe Bulevardul Regele Ferdinand, sâmbătă în jurul orei 5.20. A urmat ceva aproape inexplicabil. „La solicitarea poliţiştilor să fie testat cu aparatul etilotest, acesta a refuzat, fapt pentru care a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice. Aici în prezenţa medicilor, de asemenea a refuzat să-i fie recoltate probe biologice. Conducătorului auto i-a fost întocmit un dosar penal pentru refuz de recoltate de probe biologice. Nu a fost violent, Leontin Nicolae De Maio a refuzat pur şi simplu să sufle în fiolă şi să i se ia sânge”, spune Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. Dacă la analize alcoolemia lui De Maio depăşea 0,8 grame pe litru alcool pur în sânge, pedeapsa era doar între 1 şi 5 ani de închisoare. Conilierul judeţean nu a putut fi contactat pentru a-şi explica gestul care îi poate aduce acum o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare. 
 
Cadouri de ziua lor…
 
Poliţiştii şi-au făcut singuri cadouri de ziua lor. În timpul raziei în care a fost prins Leontin De Maio, organizată chiar de Ziua Poliţiei, alţi şase şoferi au comis-o rău de tot. Aceştia s-au ales cu dosare penale după ce la spital, s-a dovedit că aveau o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Poliţiştii au prins şi alţi şoferi beţi. Ei au ridicat 10 carnete ale unor conducători auto ce consumaseră diferite cantităţi de alcool care nu i-au aruncat însă în sfera penalului. Poliţiştii au blocat în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru patru ore  principalele artere ale oraşului, fiind organizate nu mai puţin de 30 de filtre rutiere. 

Comentarii

comentarii