Acasă Politica Consilierul judeţean Dan Poenaru e sceptic: ”Nu vă gândiţi prea mult la...

Consilierul judeţean Dan Poenaru e sceptic: ”Nu vă gândiţi prea mult la spital regional, Judeţeanul nu trebuie ignorat”

DISTRIBUIȚI

Problema investiţiilor din domeniul infrastructurii sanitare derulate de Consiliul Judeţean Timiş a fost abordată în plenul instituţiei, după ce consilierul liberal Sorina Ciurlea a cerut lămuriri referitoare la faptul că banii alocaţi pentru Spitalul Judeţean nu au chieltuiţi decât într-un procent extrem de mic. În discuţii a intervenit şi consilierul PSD Dan Poenaru, medic de meserie, care a subliniat importanţa acestei unităţi medicale, care are, de fapt, rol de spital regional. Nici măcar el nu pare să mai creadă în promisiunea referitoare la ridicarea unui spital regional nou în oraşul de pe Bega.

„La Spitalul Județean Timișoara suntem la 15% cu cheltuielile stabilite. Ori nu am știut să facem noi bugetul corect la începutul anului, ori nu suntem în stare să cheltuim banii. Un răspuns că până la finalul anului o să cheltuim diferența nu cred că este unul veridic, iar acel răspuns, că bugetele sunt multianuale, nu mi se pare o gândire sănătoasă”, a precizat Sorina Ciurlea.

Afirmaţiile acesteia au fost combătute de un reprezentant al departamentului tehnic al CJT, care spune că este vorba de o sumă de 25% din bani cheltuiţi, raportarea făcându-se pe alocările la trei trimeste şi nu anual.

În discuţie a intervenit şi Dan Poenaru, care spune că Judeţeanul nu trebuie ignorat, pentru că aceasta este de fapt unitatea medicală regională a zonei, una nouă nu va exista, în ciuda promisiunilor.

„Eu mă îndoiesc că în următorii zece ani se va construi un spital regional în această zonă. Vă dau un singur argument, acea ruină stă din 1997, iar statul român s-a gândit să facă acolo un spital de oncologie, în judeţul cu cea mai mare incidenţă de cancer din ţară. Stă nemişcat. Din 1997, clădirea de pe Torontalului stă nemișcată. Cum să faci un spital regional? Singura soluție a fost dezvoltarea Spitalului Județean, prin schimbarea infrastructurii, aplicarea normelor europene: trei paturi la fiecare salon şi grup sanitar, apariția secției de mari arși, reabilitarea pentru transplant renal. Spitalul Județean din Timișoara asigură 60% din necesarul din județul Timiș”, a declarat Poenaru.

Medicul timişorean a mai spus că investiţiile la spital sunt efectuate de firme dubioase care câştigă licitaţii, iar acestea, după ce câştigă, lucrează cu personal prost calificat.

Comentarii

comentarii