Acasă Actualitate Consilierul local Roxana Iliescu continuă demersurile pe cont propriu pentru demolarea garajelor...

Consilierul local Roxana Iliescu continuă demersurile pe cont propriu pentru demolarea garajelor dintre blocuri

DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu, consilier local PRO România la Timișoara, continuă să se intereseze de dărâmarea garajelor dintre blocuri. Până acum, insistențele acesteia au dus la demolarea unor astfel de anexe în zona Calea Girocului. În martie, tot Roxana Iliescu apela la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru demersurile privind garajele din zona Zimbrului – Baader.

Acum aceasta anunță că, la rugămintea cetățenilor, s-a întâlnit cu funcționarii din primărie pentru a discuta și situația altor șapte locații asemănătoare. Unele pot fi demolate, situația unora se judecă în instanță, o parte vor fi parte dintr-o investiție viitoare a municipalității, iar pentru altele ar mai fi nevoie de documentare.

Pe scurt, situația arată astfel, potrivit Roxanei Iliescu:

„📌Garajele situate în zona străzilor Martir Gabriela Tako și Silistra

-aceste garaje pot fi demolate, după declararea terenului pe care sunt situate ca fiind de interes public local prin Hotărâre de Consiliu Local.

📌Garajele situate în spatele blocurilor de pe strada Măgura nr. 4 și Dumitru Jugănaru nr. 10

-pe Str. Măgura terenul a făcut obiectul unei revendicări soluționate cu retrocedarea unei parcele de teren pe care sunt situate garaje.

-pe Str. Martir Dumitru Jugănaru nr. 10, proprietarii de garaje au fost notificați în vederea demolării, însă demolarea a fost suspendată până la soluționarea litigiilor inițiate de anumiți proprietari.

Voi analiza stadiul dosarelor pentru a interveni dacă va fi cazul pentru a accelera demersurile de demolare, ca în cazul proiectului din Str. Pepinierei.

📌Garajele situate în spatele blocului C11 de pe Str. Martir Ovidiu Muntean

-aceste garaje pot fi demolate, după declararea terenului pe care sunt situate ca fiind de interes public local prin Hotărâre de Consiliu Local.

📌Garajele situate în spatele blocurilor de pe Str. Liege nr. 3

-aceste garaje fac parte din bateria 21, compusă din 31 garaje, ridicate pe o parcelă dezmembrată dintr-o altă parcelă care a făcut obiectul unei cereri de revendicare, fiind și în litigiu, deoarece terenul pe care este construită zona de blocuri și garajele a fost expropriat.

Aici funcționarii din PMT fac verificări suplimentare privind situația juridică a terenului aferent celor 21 de garaje și totodată vor trimite Adresă la Poliția Locală pentru identificarea proprietarilor acestor garaje și corelarea situației din teren cu situația scriptică din primărie.

📌Garajele situate în spatele blocurilor de pe Str. Intrarea Umbroasă

-au fost identificate 85 de garaje, inclusiv cele 18 garaje de pe Aleea Libelulei din vecinătatea Bazinului de înot, din zona Dacia.

M-am bucurat să aflu faptul că executivul primăriei are în vedere realizarea unui proiect mai mare, care vizează reamenajarea întregii zone și care presupune inclusiv demolarea acestor garaje, care, conform documentelor, pot fi demolate neexistând probleme juridice aferente terenurilor pe care sunt ridicate.

📌Garajele situate în curtea imobilului din Piața Victoriei nr. 5, colț cu Str. Mihai Eminescu

-conform răspunsului primit din partea PMT, terenul pe care sunt ridicate cele 9 garaje este proprietatea Mun. Timișoara și este ocupat fără titlu, neexistând contracte de închiriere/concesiune. Proprietarii acestor garaje au fost notificați pentru eliberarea terenului. Prin Dispoziția 957/13.08.2020 s-a aprobat desființarea celor 9 garaje întrucât proprietarii acestora nu au binevoit să se conformeze notificării de eliberare a terenului. Din păcate, când reprezentanții PMT s-au deplasat în 18.08.2020 la fața locului, nu au putut duce la bun sfârșit demolarea garajelor întrucât acestea erau ocupate cu bunuri.

Între timp, proprietarii acestor garaje au inițiat acțiuni în instanță pentru a anula Dispoziția de demolare. Voi reveni cu informații privind stadiul dosarelor.

📌Garajele situate în spatele blocurilor de pe Str. Martir Dumitru Jugănaru nr. 22, bl. 18

-aceste garaje fac parte dintr-o baterie care se află pe mai multe parcele topografice. Acest teren a fost parțial revendicat. Voi reveni cu informații privind situația dosarelor de revendicare.

În afară de garajele identificate mai sus, am formulat cereri și pentru aflarea situației juridice a garajelor situate în Calea Aradului, nr. 30, Aleea Speranței și Acad. Remus Răduleț. Au fost identificate 330 de garaje, dar din păcate, din cauza numărului mic de funcționari care duc munca asta în mod direct (3 doamne funcționari publici), încă nu este finalizată analiza punctuală solicitată de mine.

Voi continua să vă țin la curent cu situația garajelor prezentate mai sus, despre care încă nu ne putem pronunța dacă pot fi sau nu demolate. Între timp, continuăm demersurile privind demolarea garajelor din Str. Dâmbovița nr. 60 și cele situate în zona parcului Clăbucet”.

Comentarii

comentarii