Acasă Actualitate Consilierul primarului Dominic Fritz anunță un concept ”inovator” de… cosire. Unul ”eficient”

Consilierul primarului Dominic Fritz anunță un concept ”inovator” de… cosire. Unul ”eficient”

DISTRIBUIȚI

Luni, în timp ce Primăria Timișoara anunța că va trimite somații celor care nu își curăță terenurile de ambrozie, Rudolf Gräf, consilierul primarului Dominic Fritz, anunța un concept ”inovator” de… cosire.

”Cosirea totală a suprafețelor verzi distruge microhabitatul și dăunează biodiversității. Și ne împiedică să asigurăm în timp rezonabil practicabilitatea pistelor și aleilor pe malurile canalului. Ca urmare am testat un mod de cosire eficient care izolează insule de vegetație, eliberează o banda de 1-1,5 m pe toată lungimea canalului in termen de doua trei zile maxim și ne permite ulterior etapizarea cosirii restului de suprafață”, a scris Rudolf Gräf, pe pagina sa de facebook.

Până acum, Poliția Locală a identificat 449 de terenuri unde crește ambrozia, 358 fiind în proprietate privată, iar 91 aparțin primăriei sau altor instituții publice.

Conform anunțului, Primăria Timișoara riscă o amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei dacă nu scapă de ambrozia de pe terenurile sale. Totuși, consilierul primarului are altă idee. ”Dacă și completăm cu însămânțare de flori de câmp rezistente la temperaturi mari și secetă putem genera pășuni mixte cu valoare ecologica reală și cu o frumusețe naturală, fără cosmetizări artificiale”, mai spune Rudolf Gräf.

Comentarii

comentarii