Acasă Administraţie Consilierul Radu Țoancă a contestat la Instituția Prefectului Timiș proiectul de Hotărâre...

Consilierul Radu Țoancă a contestat la Instituția Prefectului Timiș proiectul de Hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2022

301
DISTRIBUIȚI

Așa cum a promis în plenul Consiliului Local Timișoara, consilierul PSD Radu Țoancă a contestat hotărârea privind taxele și impozitele in Timișoara pe 2022.

”Am contestat la Instituția Prefectului Timiș proiectul de Hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2022 . Am atașat plângerii dovada primului vot (12 pentru și 10 împotriva) și lista consilierilor care au votat la Punctul nr 2 de pe Ordinea de zi. Pentru ca proiectul să fie validat era nevoie de votul a 14 (nu 12) consilieri locali.

Am solicitat Prefecturii să verifice legalitatea reluării votului și atacarea, în Contenciosul Administrativ, a hotărârii, dacă sunt sesizate elemente care încalcă prevederile Codului Administrativ.

Colegii noștri mai tineri și mai lipsiți de experiență de la USR trebuie să înțeleagă că administrația publică locală nu este jucăria lor personală, cu care se pot juca în nisip după bunul lor plac, așa cum au făcut un an cu Colterm, până când au distrus iremediabil sistemul centralizat de termoficare al orașului!”, spune Radu Țoancă.

În plenul de marți, la prima încercare, proiectul a adunat doar 12 voturi „pentru”. În CLT, majoritatea simplă este de 14 din 27. Până la afișarea acestui rezultat, nimeni nu a avut nimic de contestat. De abia după aceea, s-a constatat că au existat „probleme tehnice”. Răzvan Negrișanu (USR PLUS), președinte de ședință, le-a cerut celor care nu au putut vota să „ridice mâna” pe Zoom. Au făcut-o patru consilieri locali, toți USR PLUS: Andrei Meșter, Aida Szilagyi, Rodica Militaru și Ruben Lațcău.

Întrebați dacă într-adevăr au avut probleme tehnice, aceștia au spus „da”. Au și dat explicații: Meșter și Szilagyi nu au apucat să voteze, Rodica Militaru într-adevăr a rămas fără internet, iar Ruben Lațcău a spus că a votat până la urmă. Consilierii locali PNL, PSD și PRO România au insistat să treacă votul inițial, Cosmin Tabără punctând că Negrișanu a deschis și a închis procedura de vot, iar problema ar fi a celor doi useriști care au „adormit” în timpul votului.

Țoancă mai spune că cele 14 voturi necesare au fost adunate de la cei 13 consilieri locali USR PLUS și liberalul „rebel” Raul Ambruș.

”Dacă Prefectura Timiș va sesiza încălcări ale legislației și va solicita Consiliului Local Timișoara reluarea acestui vot, sper că până atunci PNL va rezolva, într-un fel sau altul, problema colegului lor iubitor de USR și că majoritatea consilierilor vom respinge majorarea taxelor și impozitelor locale, promovată de administrația Fritz. Timișoara este – și fără majorările preconizate pentru anul 2022 – municipiul cu cele mai ridicate biruri fiscale din România!”, spune Țoancă.

Comentarii

comentarii