Acasă Actualitate Consiliile județene din Timiș și Caraș-Severin colaborează pentru creșterea numărului de turiști...

Consiliile județene din Timiș și Caraș-Severin colaborează pentru creșterea numărului de turiști pe pârtia de la Semenic

DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și primarul Reșiței, Ioan Popa au purtat marți discuții aplicate cu scopul de a rezolva problemele unor proiecte importante date uitării, dar și pentru a înainta cu cele asumate recent.

Astfel, astăzi s-a reușit deblocarea activității societății comerciale Schilift SRL în care CJ Timiș este parte alături de județul vecin și primăria Văliug. Trebuie spus că societatea administrează schiliftul pârtiei Slalom Uriaș de pe muntele Semenic.

Discuțiile aplicate au condus la mai multe posibilități de lucru, astfel încât pârtia să poată primi turiști la capacitate maximă în următorul sezon de iarnă, 2021 – 2022. În prezent, schiliftul este relativ funcțional, însă are nevoie de diverse intervenții tehnice, fapt valabil și pentru pârtia în sine.

Mai trebuie spus că în cadrul reuniunii AGA de astăzi au fost aleși noii reprezentanți și un nou administrator al societății.

La întâlnirea de marți a fost abordat și proiectul comun de modernizare a liniei de tren Reșița – Timișoara. În această situație, se lucrează la caietul de sarcini necesar licitării studiului de fezabilitate. Se estimează că vor fi necesare opt luni pentru realizarea documentației, iar finanțarea proiectului se dorește a se face pe fonduri europene, prin programul de redresare și reziliență.

 

Comentarii

comentarii