Acasă Actualitate Consiliul director al Asociaţiei Timişoara 2021 a scăpat de preşedintele Horaţiu Rada,...

Consiliul director al Asociaţiei Timişoara 2021 a scăpat de preşedintele Horaţiu Rada, care a demisionat. Proiectul TM2021, propus spre amânare pentru 2023

1337
DISTRIBUIȚI

Pandemia COVID a dat peste cap toate planurile legate de Capitala Culturală Europeană 2021, a anulat evenimente, iar reprezentanţii Comisiei Europene, vicepreşedintele Margaritis Schinas şi comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, au anunţat că vor propune colegiului comisarilor europeni decalarea perioadei evenimentelor culturale dedicate capitalelor culturale europene 2020-2021. Ei vor solicita modificarea Deciziei 445/2014 care reglementează acţiunea Capitalelor Europene ale Culturii, pentru a prelungi termenul celor două capitale din acest an până în aprilie 2021, pentru Rijeka şi Galway.

În acest context, ei vor solicita şi amânarea oraşului Novi Sad pentru 2022 şi exercitarea titlului pentru Timişoara şi Elefsina în 2023. Dacă această propunere va fi adoptată, în 2022 vor exista trei capitale europene, respectiv Kaunas (Lituania), Esch sur Alzette (Luxembourg) şi Novi Sad (Serbia), iar în 2023 Veszprem (Ungaria), Elefsina (Grecia) şi Timişoara (România).

Directorul executiv al Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, a declarat marţi că “Această intenţie comunicată de reprezentanţii Comisiei Europene este doar o etapă, decizia finală aparţine Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene. Până la o decizie definitivă, noi vom desfăşura programul cultural pentru acest an şi vom începe reprogramarea etapelor”.

Reprezentanţii Comisiei Europene au transmis că propunerea de amânare a exercitării titlurilor de capitale culturale europene “ar fi un gest de solidaritate între toate capitalele europene ale culturii în cauză, care să reflecte spiritul Uniunii Europene”.

Pe de altă parte, în cadrul Adunării generale a Asociaţiei Timişoara 2021 – CCE, care a avut loc marţi după amiază, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei, Horaţiu Rada, a venit cu o veste bună pentru toţi: ŞI-A DAT DEMISIA.

Asociaţia TM2021 chiar nu avea nevoie de un om care să arunce pete negre asupra unor persoane care au lucrat cinstit şi cu tot sufletul pentru obţinerea titlului pentru Timişoara şi care vor binele acesteia.

Vă reamintim că recent, Horaţiu Rada a fost cel care l-a atacat furibund pe directorul Asociaţiei Timişoara 2021 Simona Neumann (după un raport al comisiei de cenzori), pe care a acuzat-o în cel mai josnic şi mârşav mod de faptul (dovedit ca fiind total nereal!!!) că ar fi decontat din bani publici o vacanta într-o staţiune de schi din Elveţia şi că apar inadvertenţe în privinţa încasării unor diurne.

Domnul Horaţiu Rada a dat dovadă că nu este un om al dialogului şi un om de echipă, cel puţin în ceea ce priveşte CCE 2021, fiind în opoziţie cu ceea ce susţinea.

Comentarii

comentarii