Acasă Special Consiliul fostilor sefi de stat

Consiliul fostilor sefi de stat

DISTRIBUIȚI

srsAre Romania nevoie de Big Brother? Are Romania nevoie sa controleze, prin serviciile secrete, intreaga corespondenta electronica si toate convorbirile telefonice ale cetatenilor sai? Este chiar indispensabila aceasta mutare pe tabla se sah a institutiilor de forta? Sau, chiar a represiunii? Sau, mai degraba, este nevoie de altceva? De intelepciune. De inteligenta. De echilibru. Si, mai ales, de unitate.
Seria de evenimente tragice din Franta, resuscitarea insistenta pe care serviciile secrete de la Bucuresti o fac, direct sau indirect – prin interpusi, cum este Sebastian Ghita – pentru obtinerea dreptului de supraveghere a tuturor convorbirilor telefonice, dar si a intregii corespondente electronice. Legea Big Brother, cum i se spune, intoarsa odata cu verdict de respingere de la Curtea Constitutionala, reambalata, in mare graba, de catre majoritatea parlamentara si retrimisa la Curte printr-o sesizare a PNL. Chiar avem nevoie de asa ceva? Si daca da, asemenea legi, care restrang drepturile si libertatile cetatenilor, trebuie date sub imperiul emotional al unor evenimente?
Sau, mai degraba, avem nevoie de intelepciune? Daca tot ne apucam sa facem ceva, daca tot incepem un nou ciclu politic in Romania, in urma victoriei lui Klaus Iohannis la prezidentiale, nu ar fi momentul sa tragem o linie? Si sa incepem sa adunam ceea ce este mai bun? Pentru a urni, in fine, aceasta societate? Si a o indrepta, nu catre autocratie sau dictatura, ci, dimpotriva, catre mai mult democratie.
Si atunci nu ar fi oare momentul istoric pentru ca in Romania, pe langa institutia prezidentiala, sa fie creat si un consiliu al fostilor sefi de stat? Nu de alta dar, tot ne batem cu caramida in piept ca stim sa luam exemple bune din experienta Statelor Unite. Un consiliu al unora dintre romanii care au dobandit cea mai vasta experienta in toate chestiunile mai mai putin sensibile, mai mult sau mai putin explozibile, care vizeaza interesul national. Un consiliu care ar putea fi prezidat, in calitate de presedinte de onoare, chiar de catre Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei. Dar, din care ar face parte si persoane contestate de multi, dar carora nu le poate fi negat de nimeni experienta si, chiar, expertiza in domenii extrem de importante, care vizeaza interese fundamentale ale statului roman.
Si, din cand in cand, presedintele Klaus Iohannis ar putea sa se intalneasca cu fostii sefi de stat, pentru a se consulta cu acestia si pentru a alege ce poate fi ales astfel incat, mandatul sau sa fie mai bun decat cel al predecesorilor.

SURSA: CorectNews.com

Comentarii

comentarii