Acasă Actualitate Consiliul Județean îi învață pe timișeni despre interculturalitate

Consiliul Județean îi învață pe timișeni despre interculturalitate

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș lansează patru module online pentru dezvoltarea de abilități interculturale. Modulele se desfășoară în limba română și se adresează în principal persoanelor care activează în domeniul migrației, dar pot participa toți cei interesați de dialogul intercultural. Sunt așteptați, în mod special, angajați ai instituțiilor, membri sau voluntari ai organizațiilor non-guvernamentale, jurnaliști, cadre didactice, specialiști în sănătate, lideri și formatori de opinie din spațiul public.

Sesiunile de formare vor fi susținute de un corp valoros de lectori, cu o bogată expertiză în specialitate și vor avea o structură orientată spre oferirea de informații relevante dar și spre aspecte și soluții concrete.

Cele 4 module de formare abordează următoarele tematici: Dezvoltarea cunoștințelor despre alte culturi; Comunicarea publică interculturală și combaterea manipulării xenofobe și a discursului instigator la ură; Înțelegerea proceselor actuale de migrațiune; Accesul la serviciile și facilitățile locale cu subtema „Școala și educația: îmbunătățirea competenței interculturale în procesul de formare a profesorilor, promovarea proiectelor interculturale și dezvoltarea curriculumului educațional”.

Sesiunile de formare vor avea loc până la mijlocul lunii noiembrie, datele urmând a fi stabilite în funcție de numărul celor înscriși. Fiecare modul online se va desfășura cu cel mult 30 de participanți pentru a fi asigurată interactivitatea procesului de învățare. Dacă există mai mulți doritori, modul va fi susținut de două ori. Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul online de înscriere accesând linkul de mai jos:

https://forms.gle/Hyngpcsn9rBZyjLW6

Comentarii

comentarii