Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș a încheiat proiectul caselor familiale și a Centrului de...

Consiliul Județean Timiș a încheiat proiectul caselor familiale și a Centrului de Zi de la Găvojdia

DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş a finalizat lucrările pentru construirea a două case de tip familial și înființarea unui centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă în Găvojdia. Fiecare dintre case urmează să găzduiască câte 16 beneficiari, iar centrul de zi va avea 32 de rezidenţi, alături de alţi 10 beneficiari din comunitate.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 5.676.276,91 lei, la care Consiliul Judeţean Timiş a contribuit cu suma de 1.431.567,78 lei, reprezentând contribuţia proprie şi cheltuielile neeligibile.

Investiția derulată de Consiliul Județean Timiș a fost finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8 dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale. 

„Construim alternative la instituţionalizarea clasică și ne îndreptăm atenția către îngrijirea și ocrotirea copiilor care trec prin trauma abandonului. În foarte scurt timp, cei 67 de beneficiari actuali ai Centrului de Plasament Găvojdia vor beneficia de normalitate și de toate standardele necesare dezvoltării unor copii și a unor tineri pe care îi dorim integrați complet în comunitate”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

În perioada următoare, DGASPC va realiza activitățile de dotare a centrului și a caselor familiale cu mobilier, veselă, echipamente de uz casnic, precum și transferul beneficiarilor în noile facilități. 

Casele de tip familial au fost proiectate încât să poată deservi copii de toate vârstele, fete și băieți în aceeași casă, pentru care sunt prevăzute următoarele: o cameră de zi, spațioasă, care să poată adăposti toți locatarii, patru dormitoare în fiecare casă, câte un grup sanitar pentru fete și unul pentru băieți, dar și spații pentru duș separate și o spălătorie. Suplimentar va exista un spațiu de studiu, unde copiii să poată învăța împreună.

Pentru aparținători, clădirea dispune de două camere de oaspeți, o baie și două grupuri sanitare, iar pentru personalul de specialitate, de un birou, vestiar, spațiu tehnic, bucătărie și cămară de alimente în vecinătatea casei.

Comentarii

comentarii