Acasă Administraţie Consiliul Județean Timiș are conducere în formulă completă. Cristian Moș și Alexandru...

Consiliul Județean Timiș are conducere în formulă completă. Cristian Moș și Alexandru Proteasa au fost aleși vicepreședinți

DISTRIBUIȚI

După trei luni de ”chin politic”, situația coaliției de la nivelul Consiliului Județean Timiș s-a rezolvat, odată cu votarea, marți, a celor doi vicepreședinți ai instituției, Cristian Moș – USR PLUS și Alexandru Proteasa – PNL. Acum, mai rămâne de rezolvat doar problema celui de-al doilea viceprimar, liberal, la Primăria Timișoara, parte a pachetului de constituire a coaliției locale dintre PNL și USR PLUS.

 

CJ Timiș încheie anul cu cele două posturi de vicepreședinți (în sfârșit) ocupate. Cele două partide care dețin cele mai multe mandate de consilieri locali, alături de Pro România, au votat, marți, numirile lui Alexandru Proteasa și Cristian Moș pe cele două posturi.

Ședința extraordinară a avut loc live, la Palatul Administrativ din Timișoara, iar soluția aleasă pentru alegere a fost votul secret, realizat în cabina special amenajată la intrarea în sala de ședințe. Înainte de votul efectiv, cei de la PSD au anunțat că nu vor vota.

”Nu înțelegem urgența acestei ședințe, în fond au trecut trei luni de la alegeri”, a spus liderul consilierilor social-democrați, Călin Dobra.

Chiar și așa, numărul de voturi necesar pentru alegerea celor doi candidați a fost lejer atins, fiind exprimate 28 de voturi, la ședință fiind prezenți 33 de consilieri județeni. Până la urmă, Proteasa a primit voturi pro din partea tuturor votanților, în timp ce Moș a avut un vot împotrivă și o abținere.

Alexandru Proteasa are 32 de ani, și, conform celor spuse de acesta, până acum a fost administrator la mai multe societăți comerciale. De aemenea, în ultimii patru ani a fost consilier local la Moșnița Nouă.

Cristian Moș are 37 ani, și a lucrat în domeniul proiectării, în domeniul cercetării din sectorul electronicii din automotive, inițial, și ulterior în cel medical. De patru ani a devenit membru USR.

”Le mulțumesc consilierilor județeni pentru încrederea acordată ambilor vă asigur că veți avea un partener cu care puteți lucra în interesul cetățenilor județului Timiș. Ușa mea este deschisă pentru toți consilierii, inclusiv cei care nu m-au votat”, a anunțat Proteasa, după vot.

Comentarii

comentarii