Acasă Administraţie Consiliul Judeţean Timiş cere ajutorul Ministerului Culturii pentru finalizarea reabilitării Castelului Huniade

Consiliul Judeţean Timiş cere ajutorul Ministerului Culturii pentru finalizarea reabilitării Castelului Huniade

671
DISTRIBUIȚI
Muzeul banatului

După ce nu a reuşit prin forţe proprii să termine reabilitarea Castelului Huniade, Consiliul Judeţean Timiş se vede nevoit să ceară ajutorul Ministerului Culturii. Plenul CJT a aprobat un proiect care prevede stabilirea unui protocol de colaborare în acest sens. Acordul va asigura şi finanţare pentru reabilitare.

„Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Culturii, domnul Breaz, și cu directorul Institutului Național de Patrimoniu, am luat decizia de a demara acest proiect de consolidare, restaurare și punere în funcțiune a Castelului Huniade prin Programul Național de Restaurare. Și anume, astăzi, am aprobat protocolul cu Institutul Național de Patrimoniu. Punem toată documentația, din punct de vedere al proprietății, la dispoziția institutului național și acesta va scoate la licitație documentația, studiul de fezabilitate sau DALI-ul pentru acest proiect, după care va preda consiliului județean, noi urmând să identificăm surse de finanțare pentru realizarea investiției propriu-zise. Mai mult, Institutul Național de Patrimoniu, ținând cont că sunt specialiști în ceea ce înseamnă restaurarea în mod special a clădirilor de patrimoniu clasa A, așa cum este Castelul Huniade, cea mai importantă din punct de vedere al județului Timiș, îi vom avea parteneri și mai departe în monitorizarea realizării investiției”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

După cum se derulează lucrurile în România, nu ne punem speranţe la o evoluţie rapidă a lucrurilor. „Doar anul viitor vom avea documentația și conceptul restaurării și punerii în funcțiune a Castelului Huniade, pus la dispoziție de către Institutul Național de Patrimoniu. În momentul în care vom avea acest document pus la dispoziție, noi vom urma mai departe cu proiectarea și cu execuția”, a mai spus Călin Dobra.

Comentarii

comentarii