Acasă Actualitate Consiliul Judeţean Timiş continuă ideea centurii „alternative” a Timișoarei

Consiliul Judeţean Timiş continuă ideea centurii „alternative” a Timișoarei

656
DISTRIBUIȚI

Până când autorităţile centrale reuşesc să ducă la bun sfârşit ideea centurii de ocolire oficială a Timişoarei, cei de la Consiliul Judeţean Timiş continuă ideea centurii „alternative”. Ei fie reabilitează drumurile administrate, dintre localităţile periurbane ale Timişoarei, fie preiau drumuri comunale între acestea şi le aduc la standarde superioare în acest scop. De curând, alte câteva aemenea drumuri au ajuns la CJT.

Centura rutieră alternativă a capitalei Banatului prinde tot mai mult contur. CJ Timiş a anunţat că a mai preluat câteva drumuri pe care le va repara şi le va aduce la standarde superioare de calitate, totul pentru a oferi alternative de transport locuitorilor din aceste localităţi periurbane, dar şi timişorenilor să scape de necesitatea de a traversa oraşul prin aglomeraţia centrală, pentru a ajunge în cealaltă parte a urbei. Următoarele localităţi cuprinse în acest plan demarat în urmă cu câţiva ani sunt Şagul, Sânmihaiu Român, Girocul sau Urseniul.

„Anul trecut în toamnă am preluat câteva drumuri comunale la nivelul drumurilor județene și ne-am propus să demarăm toată documentația și să scoatem la licitație realizarea acestor tronsoane de drumuri. Este vorba de Iecea-Biled, de Sânmihaiu Român-Șag, Giroc-Urseni, drumuri importante care pot să asigure fluidizarea traficului și odată cu demararea și a centurii ocolitoare de sud, vom putea rezolva, dacă primăria nu reușește, o să reușim noi la nivelul județului, să decongestionăm traficul în municipiul Timișoara”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

La finalul investiţiilor, proiectul va putea oferi o legătură directă, în jurul Timişoarei, astfel ca parte din traficul rutier să poată fi preluat de aceste drumuri intercomunale. Teoretic, acest transfer de trafic ar trebui realizat de centura de ocolire a Timişoarei, cea construită de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România. Din păcate, în prezent aceasta este funcţională doar între Calea Aradului şi Calea Lugojului, iar lucrările la Centura Sud, între Calea Lugojului şi Calea Şagului, vor începe în câteva luni.

Comentarii

comentarii