Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș face cadou Primăriei Timișoara un teren de 6600 de...

Consiliul Județean Timiș face cadou Primăriei Timișoara un teren de 6600 de metri pătrați vizavi de Iulius Town

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara urmează să primească în administrare un teren de 6600 de metri pătrați, aflați vizavi de Iulius Town, ca urmare a câștigării unui proces din partea celor de la Consiliului Județean Timiș. O decizie definitivă, spun aceștia, într-un proces cu o societate comercială timișoreană.

Administrația județeană a anunțat că a câștigat definitiv un proces cu societatea timișoreană Timcon SA, pentru un teren de 6582 de metri pătrați. Conform CJT, societatea ceruse un certificat de atestare a dreptului de proprietate al respectivului teren, considerat de administrație ca fiind un surplus de teren. CJT a respins cererea de emitere a certificatului, iar societatea a cerut anularea actului administrativ prin care avea loc respingerea.

”Am câștigat definitiv procesul în cadrul căruia SC Timcon SA a cerut anularea actului administrativ prin care CJ Timiș respinge cererea de emitere a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra unui surplus de teren aflat chiar în centrul orașului”, a anunțat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Conform HG nr. 834/1991, societăţilor comerciale cu capital de stat li se asigură terenul necesar pentru desfăşurarea activităţilor comerciale care constituie obiectul lor de activitate.

”Echipa Consiliului Județean Timiș a dovedit în instanță că terenul solicitat de SC Timcon SA nu este necesar desfăşurării activităţii acestei societăți, astfel că, 6582 mp de teren valoros, aflat lângă Iulius Mall, ajung în administrarea Primăriei Municipiului Timișoara. Colegii din Consiliul Județean Timiș au făcut mari eforturi pentru a câștiga acest proces, de aceea, sper ca Primăria Timișoara să fructifice corespunzător terenul obținut, în interesul comunității.”, a mai anunțat șeful CJT.

Comentarii

comentarii