Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș finalizează reabilitarea drumului de legătură dintre Cărpiniș și Pecica

Consiliul Județean Timiș finalizează reabilitarea drumului de legătură dintre Cărpiniș și Pecica

DISTRIBUIȚI

CJ Timiș va finaliza în acest an mare parte din drumul județean care va oferi o legătură rutieră între vămile de la Jimbolia și Nădlac. Realizat cu fonduri europene, acesta este acum reabilitat, între Cărpiniș și Pecica.

Jumătatea vestică a județului Timiș nu va mai fi nevoită să ajungă la Timișoara pentru a putea urca pe autostradă, să ocolească mare parte din județ. În 2022 vom vedea finalizată reabilitarea unui drum care va oferi o conexiune facilă la autostrada A1, realizând chiar o legătură între vămile de la Jimbolia și Nădlac. Mai precis, este drumul județean 693, între Cărpiniș și Pecica.

”Finalizat anul acesta vom vedea un proiect cu finanțare europeană, care leagă vămile Jimbolia de Nădlac, Este mai precis drumul județean 693, între Cărpiniș, Biled, Variaș și de acolo înspre Pecica, județul Arad. Acesta va fi finalizat în proporție de 80%, l-am început anul trecut și anul acesta îl finalizăm. Jumătate din județ nu va mai trebui să vină prin Timișoara, mai ales traficul greu, ca să intre pe autostradă, ci se va urca pe autostradă la Pecica”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș, a West City Radio.

O serie de alte drumuri județene, majoritatea parte a minicenturii de ocolire a Timișoarei vor fi finalizate sau începute alte bucăți din această legătură rutieră. Moșnița la patru benzi este, de asemenea, aproape de finalizare.

Comentarii

comentarii