Acasă Administraţie Consiliul Județean Timiș instituie titlul de Ambasador Cultural

Consiliul Județean Timiș instituie titlul de Ambasador Cultural

702
DISTRIBUIȚI

Persoanele care și-au adus contribuția semnificativă la promovarea culturii din Timiș vor putea primi titlul de ambasador cultural al județului. Propunerea lansată de președintele CJT va fi votată la următoarea ședință de plen.

”Se aprobă instituirea titlului onorific de „Ambasador Cultural al județului Timiș”, se spune în proiectul de hotărâre de consiliu județean care va fi supus aprobării aleșilor în ședința de plen din 31 august. Inițiativa semnată de președintele CJT, Alin Nica, spune că acordarea sau retragerea titlului onorific de „Ambasador Cultural al județului Timiș” se va face în conformitate cu prevederile Regulamentului pentru acordarea titlului onorific de „Ambasador Cultural al județului Timiș” care va fi votat la pachet în proiect.

”În acest sens, consider că ar fi oportun ca aprecierea de care aceste personalități ar trebui să se bucure din partea autorităților administrației publice județene și a întregului județ să se materializeze prin instituirea titlului onorific de ,,Ambasador Cultural al județului Timiș”. Conferirea precum și retragerea titlului onorific de “Ambasador Cultural al județului Timiș” persoanelor fizice române sau străine cu merite deosebite în promovarea și susținerea pe plan județean, național și internațional a culturii județului Timiș se va aproba prin hotărâre a Consiliului Județean Timiș. Înmânarea diplomei de „Ambasador Cultural al județului Timiș” și a plachetei realizate în acest sens se va face în cadrul unor ceremonii publice organizate de către Consiliul Județean Timiș cu acest prilej. Având în vedere cele enunțate mai sus, propun adoptarea unei hotărâri privind aprobarea instituirii titlului onorific de „Ambasador Cultural al județului Timiș”, se spune în proiectul inițiat de Nica.

Conform acestuia, sunt îndreptățite să fie propuse pentru acordarea titlului onorific de „Ambasador Cultural al județului Timiș” categoriile de personalități care se găsesc în una din situațiile următoare: personalități cu recunoaștere națională sau universală care și-au adus contribuții la dezvoltarea județului Timiș și a imaginii acestuia; personalități care, prin realizările lor deosebite, au făcut cunoscut numele județului Timiș în țară și străinătate; persoane care pot contribui decisiv la promovarea culturii timișene și a proiectelor culturale specifice județului Timiș; persoane care, prin acțiunile lor dezinteresate (donații, acțiuni umanitare, proiecte culturale sau turistice, etc.) au contribuit la dezvoltarea vieții culturale a județului Timiș.

Comentarii

comentarii