Acasă Administraţie Consiliul Judeţean Timiş investește opt milioane de lei pentru modernizarea drumului de...

Consiliul Judeţean Timiş investește opt milioane de lei pentru modernizarea drumului de legătură dintre Tomnatic şi DN6

960
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș dă opt milioane de lei şi caută firmă pentru repararea şi modernizarea drumului judeţean care face legătura dintre DN6 şi comuna Tomnatic. Acesta va asigura şi accesul mai bun spre viitorul centru de legume şi fructe pe care CJT îl va ridica în localitatea amintită. Șoseaua vizată de contract are o lungime de aproape 4 kilometri şi face parte din drumul judeţean 692B. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție o lună pentru proiectare și șase luni pentru execuție, conform documentelor aferente investiţiei. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – preț. Finanțarea este asigurată din bugetul Consiliului Județean.

„Lucrările de ranforsare și modernizare sunt necesare întrucât starea de degradare a drumului, cât și a dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor nu asigură condiții optime pentru utilizatori, conform standardelor în vigoare. Investiția presupune și relocarea unor stâlpi de beton, dar și amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferată Timișoara – Sânnicolau Mare. Sectorul de drum supus ranforsării și modernizării are originea la intersecția cu DN 6, unde va fi amenajată o girație care să preia în siguranță traficul generat de noul centru de fructe și legume, până la limita sud-estică a intravilanului localității Tomnatic, spre localitatea Nerău, comuna Teremia Mare”, au anunţat cei de la CJT.

Preşedintele instituţiei, Călin Dobra, spune că investiţia va ajuta la dezvoltarea economică a zonei.

„Investiția este un imbold pentru activitatea localnicilor și a celor care doresc să investească în zonă. Lucrarea va asigura circulația în siguranță și confort, dezvoltarea economică zonală și reducerea poluării. Facem ce nu s-a făcut în zeci de ani în județ, investim în infrastructură, fără de care nu am putea vorbi de confortul cetățenilor și de creștere economică sustenabilă”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Firmele interesate își pot depune ofertele până la data de 8 iulie 2019.

Comentarii

comentarii