Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș oferă spre dezbatere publică Strategia Interculturală pe următorii doi...

Consiliul Județean Timiș oferă spre dezbatere publică Strategia Interculturală pe următorii doi ani

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională, în conformitate cu Legea nr. 52/2003, lansând proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei interculturale a Județului Timiș 2024-2026. Aceasta este realizată în cadrul proiectului „EU-BELONG: O abordare interculturală a integrării migranților în regiunile Europei”, cod 101038215.

Strategia pornește de la un set de probleme, nevoi și elemente de potențial identificate la nivelul județului, având ca scop construirea unui cadrul strategic de dezvoltare pentru următorii ani. Analiza situației existente a vizat o serie de domenii-cheie care, prin caracterul lor complex, surprind caracteristicile principale ale teritoriului. Pentru a asigura coerența procesului de planificare, provocărilor identificate în etapa de analiză le sunt asociate direcții și obiective strategice, detaliate printr-un plan de măsuri ce conduc la atingerea viziunii de integrare interculturală.

Documentația completă poate fi consultată pe pagina de internet a instituției, în Monitorul Oficial al Județului Timiș, la adresa: https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Strategie-interculturala-a-Judetului-Timis-2024-2026.pdf

Cetățenii sunt așteptați să vină cu propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare pentru inițiativa supusă procedurii de transparență decizională. Acestea pot fi depuse până la data de 06.06.2024, ca mesaj în format electronic către adresa de email: cornelia.paraipan@cjtimis.ro, prin poștă, pe adresa Consiliul Județean Timiș, cât și la sediul instituției, la Registratură.

Materialele transmise vor purta mențiunea „Propuneri privind Proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei interculturale a Județului Timiș 2024-2026 realizată în cadrul proiectului EU-BELONG: O abordare interculturală a integrării migranților în regiunile Europei”.

Comentarii

comentarii