Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș pregătește rezolvarea definitivă a problemelor de circulație create de...

Consiliul Județean Timiș pregătește rezolvarea definitivă a problemelor de circulație create de sensurile giratorii de la Giroc

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni au aprobat preluarea terenurilor necesare realizării pe drumul care leagă Timișoara de Giroc a unor sensuri giratorii definitive, care să nu mai blocheze circulația rutieră, așa cum făceau cele provizorii instalate acolo deja. Deocamdată, până la finalul  lunii în curs vor fi relocate două dintre aceste sensuri provizorii.

Consilierii județeni au aprobat, marți, un proiect pentru trecerea unor bunuri imobile, din domeniul public al Comunei Giroc , în domeniul public al Județului Timiș, în spatele acestei sintagme tehnice se află preluarea unor terenuri din comuna amintită, aflate în locațiile unde CJ Timiș dorește să realizeze sensuri giratorii definitive.

Șeful Direcției de Drumuri din cadrul CJT, Cristian Mincă, a oferit aleșilor o serie de informații legate de situația de pe acest drum.

”Nu se desființează (n.r. sensurile giratorii), se relochează, sper ca de săptămâna viitoare să începem lucrările acolo. Acolo înseamnă o săptămână și de execuție. Tot în zona aceea se relochează, doar că sensurile se duc spre zona mediană, acum sunt puțin lateral”, a spus Mincă.

El a admis că până la începutul lunii viitoare se va încheia lucrarea.

”Sperăm că săptămâna viitoare să înceapă lucrările, mai mult de o săptămână – două nu vor dura. Sunt asigurat că într-o săptămână sunt și gata”, a mai declarat Cristian Mincă.

Despre acest subiect a vorbit și Alin Nica, președintele CJT. Conform oficialului, deocamdată se va rezolva problema situării pe carosabil a două dintre aceste sensuri, pentru celelalte se lucrează deja la realizarea unor proiecte tehnice, pentru soluții definitive, pentru sensuri giratorii definitive.

”E o problemă pe care noi o vom rezolva. E adevărat, poliția județeană, ținând cont că numărul accidentelor care se întâmplau săptămânal pe acest drum județean, nu ne-a lăsat să avem cele două benzi pe sens în dreptul acelor sensuri giratorii provizorii și de aceea apar acele gâtuiri în dreptul lor. făcând acele lărgiri și practic creând sensurile giratorii pe două benzi și nu pe o bandă, vom putea rezolva aceste probleme în două puncte imediat, iar pe zona sensurilor giratorii unde avem proiect tehnic în lucru, acolo vom lăsa circulația cum a fost anterior, eliminând acei stâlpișori care blochează un sens de circulație”, a anunțat Nica.

Între Giroc și Consiliul Județean a fost încheiat un protocol de colaborare în vederea realizării în comun a patru sensuri giratorii provizorii pe Calea Timișoarei (drumul județean DJ 595), sectorul cuprins între Bd. Aviației și Str. Gării din loc. Giroc, respectiv amenajarea ca girații provizorii a intersecțiilor cu Bd. Aviației, Bd. Soarelui, Str. Jupiter și Str. Neptun.

Pentru realizarea celor patru sensuri giratorii provizorii pe Calea Timișoarei, respectiv amenajarea ca girații provizorii a intersecțiilor cu Bd. Aviației, Bd. Soarelui, Str. Jupiter și Str. Neptun. este necesară preluarea mai multor terenuri: 28 mp pentru strada Jupiter; 52 mp pentru strada Neptun; 85 mp pentru strada Neptun; 133 mp pentru Bv. Soarelui, aflate în domeniul public al Comunei Giroc, urmând ca acestea să treacă în în domeniul public al Județului Timiș.

Cheltuielile cu execuția celor patru sensuri giratorii provizorii vor fi asigurate de către Consiliul Județean Timiș,

Comentarii

comentarii