Acasă Administraţie Consiliul Județean Timiș primește 47 de milioane de lei, bani europeni, pentru...

Consiliul Județean Timiș primește 47 de milioane de lei, bani europeni, pentru un nou corp de clădire la Centrul Școlar Ciumăgeanu

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a obținut finanțare de la Ministerul Educației pentru ridicarea unui nou imobil la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”. Banii vor fi alocați prin Programul „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Valoarea totală a contractului este de 74,5 milioane, din care 47 vor proveni din fonduri PNRR. Noul corp va îndeplini standardele de eficiență energetică nZEB+.

Noua clădire va fi încadrată ca nZEB+, un standard care reprezintă un concept inovator în domeniul construcțiilor, care descrie gradul de eficiență energetică, respectiv un consum de energie aproape de zero.

Conform proiectului, construcția va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 5000 mp precum și o grădină senzorială de aproape 500 metri pătrați. Dotările prevăzute vor susține desfășurarea unui act educativ de calitate, ceea ce le va permite elevilor parcurgerea pașilor necesari în procesul de recuperare și de integrare în mediul cu care interacționează. 

La finalizare, Centrul va fi inclus în programul pilot de școli verzi, care promovează nu doar dezvoltarea unei rețele de școli sustenabile, ci și adoptarea unui curriculum bazat pe educație pentru protecția mediului înconjurător. Dotările de care va beneficia vor susține desfășurarea unui act educativ de calitate, ceea ce le va permite elevilor parcurgerea pașilor necesari în procesul de recuperare și integrare în mediul cu care interacționează. 

Comentarii

comentarii