Acasă Administraţie Consiliul Județean Timiș refuză recepția lucrării de reabilitare a unui drum județean

Consiliul Județean Timiș refuză recepția lucrării de reabilitare a unui drum județean

DISTRIBUIȚI

Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș care se ocupă de infrastructura rutieră în cadrul instituției,  a fost nevoit să refuze semnarea procesului verbal de recepție a reabilitării unui drum județean, cel dintre Seceani și Fibiș.

”Mulțumesc, dar nu mersi! Drumul Seceani-Fibiș este o legătură absolut necesară – dar cui îi pasă?? Mie-mi pasă, timișenilor le pasă… din păcate nu și constructorului.

Pe 24 mai am convocat comisia de recepție a acestei lucrări, sperând că o să putem închide proiectul. Astăzi am primit concluziile acestui demers și vreau să le împărtășesc cu voi”, a anunțat Moș

Problemele descoperite sunt multiple. În urma examinării vizuale a sectorului de drum supus modernizării s-au constatat următoarele: deficiențe și neconformități ale părții carosabile de natura faianțărilor pe suprafețe extinse; porozitate accentuată a stratului de uzură; neasigurarea lățimii corespunzătoare a acostamentelor pe anumite porțiuni; neasigurarea corespunzătoare a pantei transversale și longitudinale în vederea scurgerii apelor in șanțurile betonate; nerespectarea în totalitate a prevederilor din proiectul tehnic în ceea ce privește geometria și cota proiectată a șanțurilor de pământ.

Toate aceste deficiențe și neconformități constatate pe teren, imediat după finalizarea lucrărilor, pot genera în scurt timp apariția unor defecte de drum ce pot pune în pericol siguranța circulației rutiere (gropi, cedări ale stratului de fundare din sistemul rutier, etc. ).

”Vorbim despre o lucrare pentru care urmează să avem 7 ani de garanție, dar unde, culmea, deja au început “cârpelile” fără acordul Consiliului Județean Timiș. Am cerut să mi se prezinte în cel mai scurt timp o expertiză tehnică asupra investiției, timp în care, evident, procesul de recepție al lucrării este suspendat”, a mai anunțat Moș.

 

Comentarii

comentarii