Acasă Administraţie Consiliul Judeţean Timiş şi-a aprobat bugetul pe anul 2020

Consiliul Judeţean Timiş şi-a aprobat bugetul pe anul 2020

837
DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni timişeni au votat, miercuri, bugetul instituţiei, în cadrul unei şedinţe de plen extraordinare. Deşi au fost solicitate unele amendamente, în mare bugetul nu s-a modificat faţă de propunerea iniţială. Totuşi, suma de 100.000 de lei a fost transferată de la secţiunea Transporturi la cea dedicată cultelor, mai precis banii vor fi trimişi la proiectul Catedralei Mântuirii Neamului. Propunerea a aparţinut lui Titu Bojin.

Conform propunerii, acest buget va avea 657 de milioane de lei, cu 25 de milioane mai puţin decât cel din 2019. aceasta a pus mari probleme la alcătuirea capitolelor, dar influenţe are şi necesitatea de a acorda sume suplimentare asistenţei sociale. În cazul în care nu s-ar fi făcut acest lucru, angajaţii acestui compartiment rămâneau fără salarii.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilierii judeţeni.

„Am avut votul final la buget. La proiectul acestuia lucrăm de câteva luni bune, din anul 2019, pentru că discutăm de prioritizarea investițiilor, de sumele acordate pentru ceea ce înseamnă funcționarea consiliului județean, a instituțiilor din subordinea consiliului județean. Munca noastră a fost aprobată astăzi printr-un vot în unanimitate al tuturor consilierilor județeni prezenți la ședința de plen”, a spus Călin Dobra, după şedinţa în care s-a oferit votul final pe buget.

Dacă amendamentul trecerii sumei de bani către Catedrala Mântuirii Neamului a fost aprobată, alte câteva solicitări nu au întrunit atenţia necesară. Astfel, au fost lansate solicitări de includere în administrarea CJT a unor drumuri comunale, dar Călin Dobra a subliniat că, din cauza tăierilor de alocări bugetare, investiţiile CJT trebuie prioritizate, sumele disponibile fiind limitate. Orice drum preluat în administrare crează presiuni importante pe buget, spune Dobra.

Totuşi, drumul spre Moşniţa şi cel către Autostrada A1 sunt lucrări importante care se vor finanţa şi realiza. De asemenea, rămâne în prim-plan centrul de legume şi fructe de la Tomnatic, care primeşte un milion de lei, aceiaşi sumă fiind alocată şi pentru noul bazin de la Jimbolia.

CJT va mai finanţa şi deschiderea a două noi staţii de pompieri, la Făget şi Cărpiniş. Studiul de fezabilitate al viitoarei parcări de la Spitalul Judeţean va scoate din buget alte 200.000 de lei.

Important, pentru finalizarea modernizarilor din cadrul Secţiei de Urologie şi amenajarea Centrului de Transplant Renal s-au alocat 2.465.000 lei. Alte 600.000 de lei vor fi alocaţi pentru reparaţiile de la Biblioteca Judeţeană.

Comentarii

comentarii