Acasă Administraţie Consiliul Judeţean Timiş va construi o parcare pentru camioane, de două milioane...

Consiliul Judeţean Timiş va construi o parcare pentru camioane, de două milioane de euro, în Parcul Industrial Tehnologic Timişoara

865
DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni au aprobat documentaţia aferentă unei noi investiţii care va fi efectuată de conducerea administrativă a judeţului, în Parcul Industrial Tehnologic Timişoara. Aici se vor invest două milioane de euro pentru realizarea unei parcări speciale pentru camioane de mare tonaj, care va fi realizată. Acesta, aflat în administrarea instituţiei, este situat în afara oraşului, pe DN6, la câţiva kilometri de zona urbană, pe drumul care leagă Timişoara de graniţa cu Ungaria de la Cenad şi Sânnicolau Mare. În incinta parcului industrial se află şi sediul Vămii, în consecinţă, traficul rutier de mare tonaj este destul de mare în acea zonă.

„Investiţia reprezintă una din necesităţile principale ale Judeţului Timiş, contribuind la decongestionarea şi fluidizarea circulaţiei rutiere din zona Parcului Industrial Tehnologic Timişoara, încadrându-se în lucrările de reabilitare şi sistematizare a infrastructurii urbane şi periurbane. Datorită volumului mare de marfă din vama Timişoara există posibilitatea blocării căilor de acces din incinta parcului precum şi a traficului pe DN 6, de aceea se impune construirea unei parcări destinate tirurilor de marfă care vor fi programate în vederea procedurilor vamale. Investiţia propusă a se realiza presupune o îmbunătăţire a calităţii vieţii din zona de vest a ţării creându-se condiţii de circulaţie îmbunătăţite atât în municipiu cât şi în relaţiile cu zona de graniţa de vest a ţării.”, se arată în hotărârea aprobată de consilierii judeţeni.

Comentarii

comentarii