Acasă Actualitate Consiliul Local Timişoara se reuneşte în şedinţă extraordinară

Consiliul Local Timişoara se reuneşte în şedinţă extraordinară

385
DISTRIBUIȚI
Consilierii municipali ai Timişoarei sunt convocaţi într-o şedinţă extraordinară ce va avea loc marţi, 29 martie, de la ora 15, în Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara. Pe ordinea de zi anunţată se regăsesc 55 de puncte. După procedurile de început, de aprobare a procesului-verbal al şedinţei trecute şi după interpelările consilierilor locali, se va trece la rectificarea bugetului local al Municipiului Timişoara pe anul 2010 şi la aprobarea contului de execuţie al Timişoarei pe 2010.

 Apoi, aleşilor municipali le este propus spre vot un proiect de hotărâre privind susţinerea candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană după anul 2019, până atunci titlul fiind deja acordat. Cluburile Rotary şi Lions din Timişoara au iniţiat deja un demers de susţinere a candidaturii, semnând şi un angajament de sprijinire a urbei în acest sens, alături de oameni de cultură, de afaceri, politici şi unele organizaţii şi instituţii din Timişoara. Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi se regăsesc şi Proiectul de hotărâre privind comasarea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Dr. Dumitru Popescu Timişoara cu Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara; Proiectul de hotărâre privind păstrarea personalităţii juridice a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase  şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara în raport cu celelalte unităţi sanitare  şi nu va fi supus comasării cu Spitalul Clinic Municipal; Proiectul de hotărâre privind  aprobarea structurii organizatorice, Organigramei şi Statului de funcţii pentru Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara.
 
Regulamente supuse votului
 
Marţi, consilierii locali ai Timişoarei îşi vor exprima votul în legătură cu aprobarea Regulamentului privind condiţiile de desfăşurare a activităţilor de comerţ stradal pe raza Municipiului Timişoara, Regulamentului  local  de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea  planurilor de urbanism şi amenajare a  teritoriului, Regulamentului Serviciului de iluminat public din Municipiul Timişoara.  Totodată, pe ordinea de zi vor figura şi două proiecte de hotărâri privind extinderea reţelei de iluminat public, în partea de Nord, respectiv Sud a oraşului. În privinţa comerţului stradal, va fi supus aprobării consilierilor şi caietul de sarcini pentru licitaţiile pentru amplasarea de terase sezoniere în Piaţa Victoriei şi Piaţa Traian. 
 
Negocieri cu terţii şi scutiri de la plata impozitului
 
Pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de marţi se găsesc o serie de proiecte de hotărâri ce vizează împuternicirea Comisiei de negociere cu terţii pentru negocierea unor schimburi de terenuri şi o serie de proiecte de hotărâri care se referă la neexercitarea dreptului de preemţiune al Consiliului Local Timişoara în cazul a două imobile de pe strada E. Ungureanu. Totodată, consilierii municipali îşi vor exprima votul în privinţa scutirii de la plata impozitului pe clădire a mai multor fundaţii şi asociaţii cu activităţi sociale sau umanitare.  
 

Comentarii

comentarii