Acasă Administraţie Consiliul Local Timișoara a revocat, după cum a cerut prefectul, hotărârile care...

Consiliul Local Timișoara a revocat, după cum a cerut prefectul, hotărârile care îi obligau pe Fritz și alți șefi din primărie să își publice dovada domiciliului și a studiilor

DISTRIBUIȚI

Marți, 7 septembrie, consilierilor locali din Timișoara le-a fost adusă la cunoștință adresa prefectului Zoltan Nemeth care cerea, pe motiv de nelegalitate, revocarea hotărârilor care îl obligau pe primar, viceprimari, consilierii personali ai acestora, consilieri locali și funcționarii cu funcții de conducere să își publice diplomele de studii și dovada domiciliului.

Și de această dată au fost unele contre, însă nu pe fondul celor două hotărâri, ci pe… felul în care trebuia pusă întrebarea de către președintele de ședință. Concret, pe ordinea de zi era trecut doar titlul „Adresa (…) a Instituției Prefectului – Județul Timiș privind solicitarea  de  revocare  a  Hotărârii  Consiliului  Local  nr.  268/13.07.2021 și a Hotărârii Consiliului Local nr. 269/13.07.2021 (…)”. Consilierii locali nu s-au putut pune de acord dacă se votează „revocarea” sau „menținerea” celor două HCL-uri.

După cum se știe, în 13 iulie, consilierii locali ai PNL, PSD și PRO România, 14 în total, au dus la aprobarea celor două hotărâri, împotrivă fiind cei 13 consilieri locali ai USR PLUS. Acum, cumva împotriva votului de acum două luni, Fritz a argumentat că trebuie strânse 14 voturi pentru revocarea HCL-urilor, în timp ce Radu Țoancă, invocând tradiția, a spus că el consideră că trebuie 14 voturi pentru menținere.

Până la urmă, după 30 de minute de discuții în contradictoriu pe aceeași temă, s-a mers pe varianta de votare a „revocării”. Totuși, deși USR PLUS are doar 13 consilieri locali, au fost 14 voturi „pentru”.

Interesant a fost, totuși, faptul că adresa prefectului dădea un termen de 30 de zile Consiliului Local să revoce cele două HCL-uri. Deși trimisă încă de pe 10 august, adresa a ajuns în plen pe 7 septembrie, cu doar trei zile înainte de termenul înaintat. Dacă nu s-ar fi făcut această revocare, prefectul ar fi mers în instanță.

Comentarii

comentarii