Acasă Actualitate Consorțiul „Universitaria”, întâlnire cu prim-ministrul și doi miniștri. UVT-ul, reprezentat de rectorul...

Consorțiul „Universitaria”, întâlnire cu prim-ministrul și doi miniștri. UVT-ul, reprezentat de rectorul Marilen Pirtea

DISTRIBUIȚI

Rectorii universităților membre ale consorțiului „Universitaria” au fost invitați de prim-ministrul Nicolae Ciucă la o reuniune de lucru, la care au participat și ministrul Educației și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Parte a Consorțiului „Universitaria” este și Universitatea de Vest din Timișoara, astfel că la întâlnirea de marți a participat și rectorul Marilen Pirtea, alături de omologii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București.

În cadrul reuniunii de lucru au fost dezbătute priorități precum implementarea PNRR, finanțarea învățământului superior, dezvoltarea universităților românești care sunt componente ale rețelelor de universități europene, impactul universităților în procesul de digitalizare globală a societății românești, contribuțiile universităților din Consorțiul „Universitaria” la ghidurile aplicanților pentru granturile Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, pregătirea noilor coordonate care vor ghida legislația din domeniul educației și dezvoltarea învățământului superior la nivelul UE.

„Temele dezbătute constituie o foaie de parcurs strategică cuprinzând cele mai importante teme de acțiune comune pe care Guvernul României și Consorțiul «Universitaria» le vor urmări pe parcursul acestui an, asupra cărora vom reveni și în următoarele reuniuni pe care le vom avea la nivelul Guvernului României”, transmite Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii