Acasă Administraţie Construcția Pasajului Solventul ar putea începe în 2019

Construcția Pasajului Solventul ar putea începe în 2019

2261
DISTRIBUIȚI

Proprietarii terenului ”Solventul” şi-au plătit toate datoriile către stat, aşa că nu mai au ipoteci pe terenuri şi pe aşa-zisele clădiri inexistente în zonă, iar primăria va putea primi fără probleme porţiunea de teren de care are nevoie pentru a realiza acolo cel mai mare pasaj subteran din Timişoara.

”Am fost informat luni că proprietarii domeniului ‘Solventul’ şi-au achitat toate datoriile către statul român, prin urmare nu mai există niciun motiv ca acel sechestru să se menţină, iar proprietarii domeniului vor putea să-şi onoreze promisiunea făcută nouă, de a putea să ne faciliteze realizarea pasajului ‘Solventul’ cu tot cu podul peste Bega şi cu toată amenajarea complexă pe care o vom face în zonă”, a anunţat marţi primarul Nicolae Robu.

Edilul a adăugat că primăria va da drumul la proceduri deîndată ce problema este rezolvata, SF fiind aproape gata, singurul impediment fiind această porţiune de teren pe care o va primi de la proprietarii domeniului. Dacă nu ar fi primit-o, în SF ar fi fost necesară operarea unei mici modificări de proiect.

”Se va aproba SF în consiliul local şi apoi se va da liber pentru realizarea proiectului tehnic, care are la bază SF pe care noi l-am făcut foarte bine documentat, aşa că nu vor fi probleme. Până la sfârşitul anului estimez că totul va fi gata, iar în 2019 dăm drumul la lucrările efective în teren”, a completat Robu.

Pasajul Solventul va trece pe sub nouă linii de cale ferată, va avea şase benzi rutiere, trotuare, piste de biciclete, iar liniile de tramvai vor fi montate pe axul central al pasajului. Pasajul va face legătura dintre nordul şi sudul oraşului, conectând Calea Bogdăneştilor cu strada Gării şi va porni cu bani de la bugetul local. pe parcurs, dacă se va putea, se va merge şi pe fonduri europene.

Comentarii

comentarii