Acasă Actualitate Construcție ilegală pe un teren cu probleme. Un funcționar din Primăria Timișoara...

Construcție ilegală pe un teren cu probleme. Un funcționar din Primăria Timișoara a cumpărat o bucată din strada Kiriac

DISTRIBUIȚI

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei a publicat o serie de obiecțiuni referitoare la „Proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal  „Bloc locuințe colective”, str. Dumitru Kiriac nr.17A, Timișoara, beneficiar S.C. SEDAKO GROUP S.R.L., proiectant S.C. RD SIGN S.R.L.  Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii publice joi, 19 iulie, de la ora 14.

”Conform Regulamentului Local de Urbanism al Municipiului Timișoara și a planșelor aferente de pe site-ul primăriei, terenul la care studiul de oportunitate face referire și este supus dezbaterii publice, are interdicție definitivă de construire. Conform Art 9 din RLU ”Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenurilor pentru construcții”, aliniatul 9.10, suprafețele neconstruibile dintr-un teren sunt cele destinate pentru scopul de utilitate publică. Deși cei care au întocmit PUZ-ul fac referire la PLU al Municipiului Timișoara, dar nu iau în considerare culoarea albă conform legendei planșei PUG-ului. În concluzie, cvartalul menționat de pe strada Dumitru Kiriac nr. 17A are interdicție definitivă de construire, fapt știut și de cei de la Direcția de Urbanism. Studiul de oportunitate nici nu trebuia luat în discuție de Direcția de Urbanism.

Situația parcelei retrocedate în care beneficiarul dorește să realizeze o investiție nu este clară, am putea spune chiar misterioasă. Din această parcelă ce a fost retrocedată unei familii face parte și o bucată din strada Kiriac(?!). La care se mai adaugă, faptul că persoana care a achiziționat acea parcelă, chiar imediat după retrocedare, era la momentul respectiv funcționar public, iar în declarația sa de avere nu apare nici terenul, nici sumele încasate în urma vânzării terenului către beneficiar.

Prin acest document dorim să înștiințăm, consilierii locali, Primarul Timișoarei, că cele enunțate de către noi mai sus ar trebui verificate în amănunt pentru a nu se încălca Regulamentul Local de Urbanism și nici legile României. Din motivele enumerate mai sus avem suspiciunea ca s-au produs fapte ilegale și ca ceea ce am relatat noi, trebuie, verificat de Direcția Juridică a Municipiului Timișoara cu atenția cuvenită și solicităm că acest Proiect de Hotărâre să fie retras până se vor clarifica cele solicitate de noi”, se precizează în expunerea Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei.

Funcționarul public care a reușit să cumpere terenul la scurt timp după ce a fost retrocedat este Dan Robescu, la acea dată șeful Băncii de Date Urbane. În declarația sa de avere nu a apărut nici terenul, nici sumele încasate în urma vânzării terenului către beneficiar. Robescu și-a dat demisia din Primăria Timișoara în 2015.

Comentarii

comentarii