Acasă Actualitate Consumul excesiv lasă Criciova, Cireșu și Jdioara fără apă! Lucrări la Giarmata...

Consumul excesiv lasă Criciova, Cireșu și Jdioara fără apă! Lucrări la Giarmata Vii, Moșnița Nouă și Izvin

DISTRIBUIȚI

Aquatim atenționează că, astfel, ca urmare a consumului excesiv datorat perioadei caniculare, în localitățile Criciova, Cireșu și Jdioara se înregistrează o presiune scăzută și este posibilă chiar lipsa apei.

Utilizarea apei din rețeaua publică pentru udatul grădinilor și a zonelor verzi este o practică descurajată de legislația în vigoare. Standardele definesc clar ce înseamnă necesarul de apă pentru nevoi gospodărești, precum și debitul specific, de maxim 120 litri pe zi de persoană în mediul rural. Rețelele de distribuție sunt dimensionate conform acestor reglementări, așa că operatorii de apă nu pot acoperi alte nevoi de consum.

Cel mai grav este că ignorarea acestei realități poate aduce prejudicii întregii comunități. Astfel, în timp ce unii folosesc apa de la robinet pentru udatul grădinii, vecinii lor pot rămâne fără apă pentru nevoile vitale – băut, gătit, spălat. De asemenea, menținerea rezervelor de apă și a unei presiuni adecvate în rețea sunt necesare și pentru protecția împotriva incendiilor, mult mai frecvente în aceste circumstanțe. Iar dacă, urmare a secetei, se ajunge la reducerea debitelor de apă ale sursei, pot interveni restricții în distribuție.

Într-o asemenea situație de criză, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor sau a spaţiilor verzi constituie contravenție și se sancționează.

Facem un apel insistent pentru un consum rațional, în special în timpul orelor de vârf, pe perioada de secetă – atenționează Aquatim.

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei legături de conducte pe strada Berlin.

Pe 4 și 5 iulie, zilnic între orele 9-15, în Izvin se va opri furnizarea apei pentru spălarea rețelei de distribuție. Astfel de lucrări vor avea loc pe 4 iulie și în Voiteg, unde apa se va întrerupe în același interval orar, 9-15. Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.

Pe 5 iulie, între orele 9-14, în Sacoșu Turcesc se va întrerupe apa pentru devierea conductei de distribuție și a cablului de alimentare de pe amplasamentul noii stații de tratare. CALL-CENTER/ DISPECERAT: 0356 914, program 24/7.

Comentarii

comentarii